Οι φθινοπωρινές «Μετα-μορφώσεις» του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ


Εκκίνηση των φθινοπωρινών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στο στέκι πολιτισμού του «Μετα-μορφώσεις» κάνει το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στον Βόλο. Οργανικό τμήμα του θεραπευτικού προγράμματος, οι «Μετα-μορφώσεις» είναι μια πόρτα ανοικτή στην τοπική κοινωνία με δωρεάν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Eπενδύοντας στην επικοινωνία, στην αλληλεγγύη, στην κοινωνική συμμετοχή και στον εθελοντισμό, το στέκι επιδιώκει μικρές και μεγάλες μεταμορφώσεις στην καθημερινότητα όσων συμμετέχουν στις δράσεις του.

Οι «Μετα-μορφώσεις» στεγάζονται στην έδρα του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, στο ιστορικό και διατηρητέο κτίριο Στρεφτάρη στην Γ. Καρτάλη 48. Αρχής γενομένης από 13 Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του 2023, το στέκι προσφέρει:

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

* Ανοικτή δανειστική βιβλιοθήκη με πάνω από 5.000 τίτλους βιβλίων και περιοδικών λογοτεχνίας, ιστορίας, επιστήμης, θεμάτων σχετιζόμενων με τον Βόλο κ.ά.  (Δευτέρα-Παρασκευή, 8.30΄-16.00΄, καθώς και όσα απογεύματα το στέκι είναι ανοικτό λόγω άλλων δράσεων).

* Εργαστήριο εικαστικών κατασκευών με ντεκουπάζ σε διαφορετικές επιφάνειες, τεχνικές παλαίωσης, κατασκευή σαπουνιών και κεριών, μπατίκ σε μαντήλια κ.ά. (κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 13:00’-16:00’).

* Δύο λέσχες ανάγνωσης μηνιαίων συναντήσεων (η πρώτη αρχίζει 13/10 και η δεύτερη 16/10).

* Μαθήματα γιόγκα με την εθελόντρια Iωάννα Κατσούδα (κάθε Παρασκευή, 17:00’).

Για τη συμμετοχή στις λέσχες ανάγνωσης, το εργαστήριο και τα μαθήματα γιόγκα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Είναι, επίσης, στα σκαριά και θα ανακοινωθούν σύντομα:

    • Ομάδα εκμάθησης μοντέρνου χορού
    • Κινηματογραφική λέσχη με σημαντικές ταινίες από την ιστορία του κινηματογράφου.
    • Πρότζεκτ ανάδειξης της ιστορίας του κτιρίου Στρεφτάρη με έμφαση στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, κατά την οποία είχε χρησιμοποιηθεί ως χώρος κράτησης και βασανιστηρίων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ από τον Σύλλογο Φίλων, Εθελοντών και Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ

* Βazaar βιβλίου και μουσικής. Στις 4-5 Νοεμβρίου, με μεγάλη γκάμα βιβλίων, cd και δίσκων βινυλίου, και τιμές από 0,5 έως 5 €.

* Βιβλιοπαρουσίαση. Στις 4 Νοεμβρίου, στις 19:00 θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο της πεζογράφου και ποιήτριας Λίνας Φυτιλή «Χρυσός Κήπος»  (εκδόσεις Βιβλιοπωλείο της Εστίας) από τον μεταφραστή Παναγιώτη Αλεξανδρίδη, την ποιήτρια Έλενα Ψαραλίδου, τη φιλόλογο Ελπίδα Πανάγου και τη συγγραφέα. Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ.

* Δρώμενο μοντέρνου χορού από την Ασπασία Σπυροπούλου. Θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στις 19:00’.

Οι δράσεις θα γίνονται στο κτίριο της Γ. Καρτάλη 48, εκτός από το εικαστικό εργαστήριο που υλοποιείται στο όμορο κτίριο της οδού Μεταμορφώσεως 27.

To στέκι πολιτισμού «Μετα-μορφώσεις» λειτουργεί στον Βόλο από το 2016 και αποτελεί πρωτοβουλία του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ. Για περισσότερες πληροφορίες: τ. 24210-23439 και 2421077055