Φωτογραφικά “Αποτυπώματα” από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ


Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ στα προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφία «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ», την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 20.30’ στο Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του μήνα και πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου). Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει με ήχους blues & rock το συγκρότημα The Blues Escape.

Τα ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ είναι προϊόν συνάντησης και συνεργασίας δύο θεραπευτικών προγραμμάτων: του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, με έδρα την Καλαμάτα, και του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, όπου λειτουργεί εργαστήριο φωτογραφίας και βίντεο, με έδρα την Αθήνα. Η κοινή φωτογραφική τους δράση πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ναυπλίου, όπου τα μέλη των δύο προγραμμάτων κατέγραψαν σημάδια της ανθρώπινης παρουσίας στον χώρο, ίχνη και σημεία αναφοράς που εμπνέουν για ζωή και δημιουργία.  Μέσα από τις φωτογραφίες τους μοιράζονται μαζί μας τη ματιά τους πάνω στην πόλη και στη ζωή, τα όνειρα και τις ελπίδες τους.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας του ΚΕΘΕΑ «Στάσου πλάι μου», η οποία έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων και των δικτύων κοινωνικής υποστήριξης ως προστατευτικού παράγοντα απέναντι στην εξάρτηση και ως καταλύτη στη θεραπεία και την επανένταξη.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης και συζήτησης σε θέματα εξαρτήσεων με εκπροσώπους τους θεραπευτικού προγράμματος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διάρκεια έκθεσης:  20 έως 30 Ιουνίου,  καθημερινά από τις 19:00’ έως τις 22:30΄.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2721089482, 2721087356.