Η ΕΡΤ χορηγός επικοινωνίας του ΚΕΘΕΑ


Για ένα ολόκληρο χρόνο τα επίγεια τηλεοπτικά μέσα της ΕΡΤ και οι ραδιοφωνικοί  της σταθμοί  ΚΟΣΜΟΣ, Φιλία και ΝΕΤ 105,8 θα δίνουν φωνή στα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, συμβάλλοντας στην ενημέρωση του κοινού γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών και της εξάρτησης. Η Δημόσια Τηλεόραση ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει ως χορηγός επικοινωνίας το ΚΕΘΕΑ και τις δράσεις του, παρεμβαίνοντας σε ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, που η κρίση κάνει καθημερινά μεγαλύτερο.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών αφορά σήμερα χιλιάδες οικογένειες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έχει γίνει κομμάτι της καθημερινής εμπειρίας των Ελλήνων  στο δρόμο, στη γειτονιά, στους χώρους εκπαίδευσης, δουλειάς και διασκέδασης.  Σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπως αυτή που διανύει η χώρα μας, έρχεται στο προσκήνιο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν στις εξαρτησιογόνες ουσίες, νόμιμες και παράνομες,  διέξοδο απέναντι στα προβλήματα και την πίεση που βιώνουν.

Μέσα από τη συνεργασία αυτή η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και το ΚΕΘΕΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν  τις  πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και τις σημερινές  επιπτώσεις  του στην ελληνική κοινωνία και να μεταφέρουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης απέναντι σε όσους  δίνουν τη μάχη να επιστρέψουν στη ζωή και να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Η συνεργασία εγκαινιάστηκε επίσημα το προτελευταίο σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, με την Ομάδα Κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ να υποδέχεται το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής πριν από την έναρξη της Συναυλίας των Μουσικών Συνόλων  της ΕΡΤ στις 17/12και την επομένη με τη μετάδοση της ζωντανής εκπομπής «… και η ζωή είναι εντάξει» για το ΚΕΘΕΑ στην ΕΤ1.