Επίσκεψη φοιτητών στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ


Τις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες του Εργαστηρίου Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο πλαίσιο ετήσιου σεμιναρίου με θέμα «Ναρκωτικά: εξάρτηση και προτάσεις απεξάρτησης».

Η ομάδα των φοιτητών ξεναγήθηκε στους χώρους του θεραπευτικού προγράμματος, ενημερώθηκε από το προσωπικό για τον τρόπο λειτουργίας του και τα θέματα της χρήσης ουσιών και συνομίλησαν με τα μέλη.

Στόχος του σεμιναρίου, που υλοποιήθηκε υπό την  ευθύνη του Λέκτορα της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ Κώστα Κοσμάτου, ήταν η διεπιστημονική προσέγγιση των νέων νομικών στα ζητήματα που προκύπτουν από την εξάρτηση των ναρκωτικών ουσιών και τα θεραπευτικά μοντέλα απεξάρτησης που επιχειρούνται στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε θεραπευτικές δομές και παρουσιάστηκε το θεσμικό πλαίσιο για τους εξαρτημένους και οι προτάσεις απεξάρτησης των εγκεκριμένων θεραπευτικών προγραμμάτων. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο επεσήμαναν τη χρησιμότητα τέτοιων πρωτοβουλιών, ώστε να παραμένει πάντα ανοικτός ένας  ευρύτερος επιστημονικός διάλογος.