Πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς και γονείς


Σειρά ενημερωτικών παρεμβάσεων για την εξάρτηση από το διαδίκτυο πραγματοποιεί το επόμενο διάστημα η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου του ΚΕΘΕΑ, για γονείς και εκπαιδευτικούς, σε συνεργασίας με σχολεία της Αττικής:

1. Ομιλία-ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς και γονείς σχολείων της Αθήνας με θέμα “Η πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση της προβληματικής χρήσης του Διαδικτύου»,  διοργανώνεται σε συνεργασία με το 1ο Κ.Ε.Σ.Υ (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης), την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00΄-21.00΄, στο Πολιτιστικό Κέντρο Π. Φαλήρου «Φλοίσβος». Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Ρούσσος, κοινωνιολόγος, Υπεύθυνος του Δικτύου Πρόληψης & Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ

2. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, διοργανώνεται ομιλία με θέμα: «Μαθαίνοντας μαζί με τα παιδιά μας την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Προβλήματα που ελλοχεύουν» την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, 17.30′-19.00′. Θα μιλήσει η Αναστασία Βλαχογεωργάκη, κοινωνιολόγος,  θεραπεύτρια ζεύγους και οικογένειας, Υπεύθυνη της Μονάδας για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου του ΚΕΘΕΑ.

3. Σε συνεργασία με τη Λεόντειο Σχολή Αθηνών  θα πραγματοποιηθεί στην Σχολή  Γονέων με θέμα: « Μαθαίνοντας μαζί με τα παιδιά μας την ορθή Χρήση του Διαδικτύου και των εφαρμογών του» τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, 12.30-14.00′. Θα μιλήσει ο Πάρης Κάλφας, σύμβουλος πρόληψης των εξαρτήσεων, στέλεχος της Μονάδας  για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου του ΚΕΘΕΑ.

4. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Μαθητών του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: « Οι οθόνες και το διαδίκτυο στην ζωή μας: Από τη χρήση στον εθισμό και ρόλος της οικογένειας στην πρόληψή  και έγκαιρη παρέμβαση της προβληματικής χρήσης τους» την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 18.00′ – 20.00′. Θα μιλήσει η Αναστασία Βλαχογεωργάκη, κοινωνιολόγος,  θεραπεύτρια ζεύγους και οικογένειας, Υπεύθυνη της Μονάδας για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου του ΚΕΘΕΑ.