Ένα Μεταβατικό σχολείο για όλους


Ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους φιλοδοξεί να γίνει το Μεταβατικό Σχολείο του ΚΕΘΕΑ που ανήκει στο Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του οργανισμού. Το Σχολείο προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε μέλη θεραπευτικών προγραμμάτων, σε Έλληνες και μετανάστες, μαθητές γυμνασίου και λυκείου, αλλά και τους γονείς τους.

Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν πρωινή και απογευματινή ζώνη μαθημάτων γυμνασίου και λυκείου για μέλη θεραπευτικών προγραμμάτων (αξιοποιώντας τη νομοθεσία για την κατ’ οίκον διδασκαλία), μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, μαθήματα ελληνικής γλώσσας για παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους (κάθε Παρασκευή 5.30 – 7 μ.μ.), αλλά και μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές σχολείων του κέντρου της Αθήνας που συνεργάζονται με το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ.

Το Μεταβατικό Σχολείο του ΚΕΘΕΑ βρίσκεται στην οδό Μαγνησίας 29, στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210 8828039.