Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές


Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους εθελοντές που στηρίζουν το έργο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είναι ο στόχος της εκδήλωσης που διοργανώνεται από το πρόγραμμα απεξάρτησης την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι εθελοντές του προγράμματος συγκαταλέγονται μεταξύ των δεκάδων -κυρίως νέων σε ηλικία- ατόμων σε όλη την Ελλάδα που προσφέρουν το χρόνο, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για να στηρίξουν την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη. Η αφιλοκερδής δράση τους αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης σε μια εποχή που η οικονομική κρίση θέτει στο περιθώριο του πιο αδύναμους και απειλεί την κοινωνική συνοχή.

Η ομάδα εθελοντών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συγκροτήθηκε το φθινόπωρο του 1998 στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ σήμερα το πρόγραμμα απεξάρτησης έχει δημιουργήσει δύο επιπλέον «εστίες» εθελοντών στα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο, καθώς έχει διευρύνει τις υπηρεσίες του στο Νομό Χανίων και το Νομό Λασιθίου.

Οι εθελοντές δραστηριοποιούνται για την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση  των πολιτών γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών, για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία του προγράμματος και για την ανάπτυξη της δικτύωσης και της συνεργασίας με άλλους φορείς. Παράλληλα οι εθελοντές στηρίζουν κάθε είδους ψυχαγωγικού και παρεμβατικού χαρακτήρα δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.