Η Ελλάδα και το ΚΕΘΕΑ ξανά στο τιμόνι της EFTC


Στα τέλη Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (EFTC) εξέλεξε το νέο διοικητικό της συμβούλιο. Για την επόμενη τετραετία η Ελλάδα και το ΚΕΘΕΑ συνεχίζουν να βρίσκονται στο τιμόνι της Ομοσπονδίας, η οποία εκπροσωπεί 70 οργανισμούς και προγράμματα από 27 ευρωπαϊκές χώρες και διαθέτει συνδεδεμένα μέλη στην Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία.

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕFTC :

Φαίδων Καλοτεράκης (ΚΕΘΕΑ, Ελλάδα), πρόεδρος

Dirk Vandevelde (De Kiem, Βέλγιο), γραμματέας / ταμίας

Andrea Ascari (Ιταλική Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων, Ιταλία), μέλος

Karen Biggs (Phoenix Futures, Σκωτία), μέλος

Oriol Esculies (Association Proyecto Hombre, Ισπανία), μέλος

Pauline McKeown (Coolmine TC, Ιρλανδία), μέλος

Wouter Vanderplasschen (Πανεπιστήμιο της Γάνδης, Βέλγιο), μέλος

Η δημιουργία αποτελεσματικών προγραμμάτων και μοντέλων θεραπείας, η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και της πρόληψης της υποτροπής, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματικής δεοντολογίας των εργαζομένων και η διαμόρφωση διαύλων επικοινωνίας και συντονισμού μεταξύ περιφερειακών υπηρεσιών, εθνικών κυβερνήσεων και ευρωπαϊκών φορέων και προγραμμάτων, συγκαταλέγονται στους βασικούς στόχους της Ομοσπονδίας.

Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στη Γλασκώβη, όπου έλαβε χώρα το 18o συνέδριο της Ομοσπονδίας. Το επόμενο πανευρωπαϊκό συνέδριο της EFTC θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2024 στο Γκντάνσκ της Πολωνίας.