Εξαπάτηση πολιτών στο όνομα του ΚΕΘΕΑ


Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό στην πόλη των Σερρών, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι πολλές φορές παρουσιάζεται το φαινόμενο άγνωστοι να προσπαθούν να πουλήσουν περιοδικά δήθεν για το ΚΕΘΕΑ.

Πρόκειται για άτομα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων, επιδιώκοντας να αποκομίσουν χρήματα για προσωπικό όφελος. Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα ποικίλουν. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

1) δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο αποδείξεων χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου.
2) πώληση περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά ή άλλων αντικειμένων σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια.
3) επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ένταξη σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, ένταξη που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.

Το ΚΕΘΕΑ ενημερώνει ότι κανένα από τα θεραπευτικά του προγράμματα δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους εξεύρεσης πόρων και ότι παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.​