Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτές Φυσικής Αγωγής – ευρωπαϊκό σχέδιο ARIE


Ο Τομέας Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ προσκαλεί εκπαιδευτές/επαγγελματίες Φυσικής Αγωγής να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου ΑRIE.

To ARIE είναι ένα διετές πρόγραμμα με βασικό στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση ατόμων ηλικίας 18 έως 50 ετών που ζουν με τη μόλυνση από τον ιό HIV και βρίσκονται σε αντιρετροϊκή αγωγή.

Το  ΑRIE επιδιώκει να ενθαρρύνει την εθελοντική συμμετοχή σε σωματική άσκηση μέσα από ένα καινοτόμο και εξατομικευμένο πρωτόκολλο φυσικής άσκησης, αναδεικνύοντας τον θετικό αντίκτυπο που έχει η άσκηση στη σωματική και ψυχική υγεία της ομάδας-στόχου.

Το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτές/επαγγελματίες Φυσικής Αγωγής θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα. Στους 12 συμμετέχοντες που θα επιλεγούν θα δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τη διαμόρφωση του καινοτόμου πρωτοκόλλου φυσικής άσκησης μέτριας σωματικής έντασης για τον συγκεκριμένο πληθυσμό, ώστε να δοκιμαστεί η υλοποίησή του και να είναι δυνατή η μεταφορά και εφαρμογή του.

Κριτήρια Συμμετοχής:

Απαραίτητα προσόντα

– Απόφοιτοι Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ή αντίστοιχων αναγνωρισμένων σχολών).

Επιθυμητά προσόντα

– Προηγούμενη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα για ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

– Γνώση τεχνικών κινητοποίησης συμμετοχής σε άσκηση.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής που είναι αναρτημένη παρακάτω το αργότερο έως τις 25.10.2021. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή/και πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη επικοινωνίας του σχεδίου ARIE κ. Ολυμπία Χαϊδεμενάκη, Τμήμα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μελών. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9241993- 6, εσωτ. 253, e-mail: ochaidemenaki@kethea.gr.

Το ΚΕΘΕΑ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό σχέδιο ΑRIE (A E.U. Collaborative Partnership for active lifestyles for the adherence to the HIV therapy and to promote fitness as therapy) μαζί με φορείς από 5 ακόμα χώρες (Ιταλία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Ρουμανία και Σλοβενία). Περισσότερα για το σχέδιο ΑRIE δείτε εδώ.