Εκπαίδευση για ασφαλή σχολεία


Περισσότεροι από 50 Σχολικοί Σύμβουλοι και Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας από όλη την Αττική παρακολούθησαν την ημερίδα που διοργανώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου για την παρουσίαση του «Οδηγού για ασφαλή σχολεία του ΚΕΘΕΑ».

Ο εγκεκριμένος από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Οδηγός απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, προσφέροντάς τους ένα χρηστικό εργαλείο για τη δημιουργία ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος. Ο Οδηγός απαριθμεί τους παράγοντες που ενισχύουν ή αποδυναμώνουν το κλίμα ασφάλειας μιας σχολικής κοινότητας, καταγράφει προειδοποιητικές συμπεριφορές των μαθητών που χρειάζεται να εντοπίζονται εγκαίρως και παρουσιάζει τα βήματα για τη διαμόρφωση στρατηγικής πρόληψης και ασφάλειας σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Ο Οδηγός δημιουργήθηκε από το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης & Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ και διατίθεται δωρεάν στους εκπαιδευτικούς, ύστερα από ειδική θεωρητική και βιωματική τους εκπαίδευση στην πρόληψη και τη δημιουργία ασφαλούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείο Αθηνών στις 5/2/2018.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον «Οδηγό για ασφαλή σχολεία» και τη σχετική με αυτόν εκπαίδευση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δίκτυο Πρόληψης & Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ στο 210 9212304 και στο info@prevention.gr