Εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής σε συνεργασία με τη HelMSIC


Εκατό φοιτητές και φοιτήτριες Ιατρικής σε 4 πόλεις θα παρακολουθήσουν μέσα στο Μάιο βιωματικό εργαστήριο για τις εξαρτήσεις που διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ, σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση φοιτητών Ιατρικής HelMSIC. Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετέχουν σε δράσεις του ΚΕΘΕΑ.

Στόχος των διήμερων εργαστηρίων είναι να συμβάλλουν στην επιστημονική κατάρτιση των μελλοντικών γιατρών, προσφέροντας στοχευόμενες  γνώσεις και δεξιότητες γύρω από το σύνθετο και πολυπαραγοντικό φαινόμενο της εξάρτησης. Τα εργαστήρια θα δώσουν στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να είναι σε θέση ενημερώνουν κατάλληλα το γενικό κοινό για τη φύση και τις επιπτώσεις της εξάρτησης στην ατομική και δημόσια υγεία, αλλά και να προσεγγίζουν σωστά ένα εξαρτημένο άτομο κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Τα εργαστήρια με  τίτλο «Learning Strategies about Drugs – LSD» θα πραγματοποιηθούν, υπό την αιγίδα των αντίστοιχων Ιατρικών Σχολών, στις ακόλουθες πόλεις:

Θεσσαλονίκη, 11-12 Μαΐου 2012
Αθήνα, 18-19 Μαΐου 2012
Αλεξανδρούπολη, 25-26 Μαΐου 2012
Ηράκλειο Κρήτης, 26 & 30 Μαΐου 2012

Θα περιλαμβάνουν εισηγήσεις, βιωματικές ασκήσεις, διαδραστικές διαδικασίες μάθησης και μεθόδους ομοταγούς εκπαίδευσης (Peer Education)  από εκπαιδευτές του ΚΕΘΕΑ και της HelMSIC.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευμένοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δράση δρόμου  του ΚΕΘΕΑ με στόχο την  ενημέρωση του κοινού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου 2012) στις παραπάνω πόλεις. Επιπλέον  από το Σεπτέμβριο του 2012 και για έξι μήνες οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο έργο μονάδων υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων του ΚΕΘΕΑ.

Σε κάθε εργαστήριο θα συμμετάσχουν 25 φοιτητές, στους οποίους θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.