Εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής σε συνεργασία με τη HelMSIC


Για τρίτη συνεχή χρονιά το ΚΕΘΕΑ και η εθελοντική οργάνωση φοιτητών Ιατρικής HelMSIC συνεργάζονται για τη βιωματική εκπαίδευση των μελλοντικών γιατρών στις εξαρτήσεις.

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται «Learning Strategies about Drugs – LSD», πραγματοποιείται φέτος σε όλες τις πόλεις όπου λειτουργούν Ιατρικές Σχολές και θα δώσει τη δυνατότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, από το ειδικευμένο προσωπικό του ΚΕΘΕΑ, σε 140 περίπου φοιτητές.

Στόχος των διήμερων εργαστηρίων είναι να συμβάλλουν στην επιστημονική κατάρτιση των μελλοντικών γιατρών, προσφέροντας στοχευόμενες  γνώσεις και δεξιότητες γύρω από το σύνθετο και πολυπαραγοντικό φαινόμενο της εξάρτησης. Τα εργαστήρια θα δώσουν στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να είναι σε θέση ενημερώνουν κατάλληλα το γενικό κοινό για τη φύση και τις επιπτώσεις της εξάρτησης στην ατομική και δημόσια υγεία, αλλά και να προσεγγίζουν σωστά ένα εξαρτημένο άτομο κατά τη διάρκεια της εξέτασης.  Θα περιλαμβάνουν εισηγήσεις, βιωματικές ασκήσεις, διαδραστικές διαδικασίες μάθησης και μεθόδους ομοταγούς εκπαίδευσης (Peer Education)  από εκπαιδευτές του ΚΕΘΕΑ και της HelMSIC.

Το Μάρτιο έγιναν τα δύο πρώτα εργαστήρια,  για τους φοιτητές των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης. Στις 3-4 και στις 4-5 Απριλίου πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά εργαστήρια σε Λάρισα και Πάτρα αντίστοιχα, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την εκπαίδευση φοιτητών σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο Κρήτης.