Εκπαίδευση εκπαιδευτικών από το ΚΕΘΕΑ στη Ρόδο


Ποιος είναι ο ρόλος του σχολείου στην πρόληψη της χρήσης ουσιών; Τι μπορεί να κάνει στην πράξη το σχολείο πριν ή αφού το πρόβλημα χτυπήσει την πόρτα του; Συνεχίζοντας να υποστηρίζει σχολικές μονάδες σε όλη την χώρα, που στις μέρες μας έρχονται όλο και περισσότερο αντιμέτωπες με αυτά τα ερωτήματα, το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει σεμινάριο στη Ρόδο τον Φεβρουάριο. Σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης , το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ και το Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ Ρόδου θα εκπαιδεύσουν για δύο μέρες καθηγητές του νησιού σε θέματα αγωγής υγείας και πρόληψης.

Το σεμινάριο είναι αποτελεί επίσης ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο ενάντια στις εξαρτήσεις στη Ρόδο με επίκεντρο τη λειτουργία του Συμβουλευτικού του Κέντρου στο νησί.

Το σεμινάριο με θέμα: «Το πρόβλημα των εξαρτήσεων και άλλων παραβατικών συμπεριφορών και η πρόληψη και έγκαιρη παρέμβασή τους στη σχολική κοινότητα» θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 03/02 και ώρες 17:30- 20:30 και το Σάββατο 04/02/17 και ώρες 09:30- 13:00 στο 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου.