Εκδήλωση καλλιτεχνικής δημιουργίας με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων


ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ –  χωρίς εσένα αποκλείεται

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.30 στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Μουσική, εικαστικά, εφαρμοσμένες τέχνες και κινηματογράφος συναντώνται στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ΚΕΘΕΑ και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στον κήπο του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων  Ερμού 134 στην Αθήνα.

Κοινός παρανομαστής της εκδήλωσης η δημιουργικότητα, το μεράκι και η ευαισθησία νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στα προγράμματα απεξάρτησης, καθώς  και η θέλησή τους για αυθεντική επικοινωνία.

Η εκδήλωση  διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης υποστήριξης που προσφέρει η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, με στόχο να ενισχύσει την εκπαίδευση, την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική ένταξη των μελών του.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης:

 – ΚΕΘΕΑ : ΝΟΣΤΟΣ- ΕΞΑΝΤΑΣ

Εικαστική εγκατάσταση με θέμα « ΤΟ ΔΑΣΟΣ» (καμένο- ανθισμένο)

Με επιρροές από τα καλλιτεχνικά ρεύματα του ιμπρεσιονισμού και εξπρεσιονισμού, η ομάδα επιλέγει να αποτυπώσει την εσωτερική διαδρομή που βιώνει κάθε μέλος της, από την μοναξιά και την παθητικότητα (καμένο δάσος) στην αναγέννηση και την επανασύνδεση με την ζωή (ανθισμένο δάσος). Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ για τη διαδικασία υλοποίησης  της κατασκευής, με τίτλο «Όταν ο λύκος δεν είναι εδώ»

– ΚΕΘΕΑ: ΔΙΑΒΑΣΗ

-Να προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος αξίας και όχι επιτυχίας- ( Α. Αϊνστάιν)

 Έκθεση φωτογραφίας : Το επάγγελμα προσδιορίζει τη θέση του ανθρώπου στην κοινωνία

Σειρά φωτογραφιών που αναδεικνύουν την ανάγκη του ανθρώπου να προσφέρει μέσα από τη διαρκή αναζήτηση, εξέλιξη και αγάπη για αυτό που κάνει.» Από την ομάδα φωτογραφίας –video της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ 

– ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Βιβλίο – Χρονολόγιο που εκθέτει την ιστορία της Εναλλακτικής Κοινότητας στα 26 χρόνια δράσης της.  Κάθε χρόνος και ένας λόγος για παρέμβαση. Το βιβλίο περιέχει φωτογραφικό υλικό και κείμενα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί  έκθεση φωτογραφίας με θέμα καλλιτεχνικό χρονολόγιο και μουσικό δρώμενο κρουστών για κάλεσμα.

 – ΚΕΘΕΑ : Δίκτυο Πρόληψης Έγκαιρης Παρέμβασης

Ψηφιακό παραμύθι με θέμα την περιπλάνηση ενός εφήβου στο κέντρο της πόλης.

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Η βραδιά θα κλείσει με την παρουσίαση του παραμυθιού « ΡΑΧΑΤ– μια διασκευή του παραδοσιακού παραμυθιού  Το Τεμπελχανείο», από τις δημιουργικές ομάδες θεάτρου, μουσικής και παραδοσιακών χορών της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

 

«Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Ερμού 134, Θησείο, 210 3252214

archaeol@otenet.gr

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ΥΠΠΟΑ: Ερμού 17, Αθήνα , κ. Κουβέλη Β

210.32.40.645, 693.84.51.317 kouveli@hotmail.com

ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: κ. Θεοδωρή Σ. 22940.78322, 693.70.82.950 educ@kethea-paremvasi.gr

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ : κ. Υφαντή Ε. 697.69.00.770 education@kethea-diavasi.gr

ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ: κ. Μαλάμογλου Ε. 697.62.23.381 evi@kethea-nostos.gr

ΚΕΘΕΑ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ: κ. Κολοκάθης Δ 698.10.79.650 dimitriskolokathis@gmail.com

Πρόσβαση: Τραίνο: Σταθμός Θησείο