Προσωπικά Καθημερινά Ημερολόγια: Το ΚΕΘΕΑ στο Μουσείο Μπενάκη


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα  18 Οκτωβρίου 2021, στις 18.00 μ.μ.

Στο αίθριο και το αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Έκθεση Κεραμικής, Γραφιστικής  και Φωτογραφίας/ Ταινίες Μικρού Μήκους / συναντώνται στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ΚΕΘΕΑ και το Μουσείο Μπενάκη τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, στις 18.00 μ.μ., στο αίθριο και το αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Κοινός παρονομαστής της εκδήλωσης είναι η  δημιουργικότητα, το μεράκι και η ευαισθησία νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στα προγράμματα απεξάρτησης, καθώς και η θέλησή τους για αυθεντική επικοινωνία.

Η εκδήλωση  διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης υποστήριξης που προσφέρει η Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, με στόχο να ενισχύσει την εκπαίδευση, την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική ένταξη των μελών του.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης:

 – ΚΕΘΕΑ NΟΣΤΟΣ

Ταινία animation με τον τίτλο «Μονοπάτια» διάρκειας 7’ . Η ταινία έχει ως κεντρικό θέμα το φόβο που κατακλύζει τη ζωή ανθρώπων που βρέθηκαν σε δύσβατα μονοπάτια, αλλά και την οδό που μπορεί να τον απαλύνει.

– ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Εικαστικές εκθέσεις με τίτλο «Μικροί Γαλαξίες». Τα έργα των παιδιών της ομάδας κεραμικής, φωτογραφίας και γραφιστικής είναι εμπνευσμένα από το ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου «Μικροί Γαλαξίες».

– ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Προβολή ταινίας animation μικρού μήκους με τίτλο «ΑΛΣ, η δική μας θάλασσα». Η ταινία δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση της δημιουργικής ομάδας ANIMASYROS και περιγράφει ένα ταξίδι σε μια όχι πάντα ήρεμη θάλασσα. Ένα ταξίδι με περιπέτειες που θα χαρίσουν δυνατές εμπειρίες σε αυτόν που θέλει να φτάσει στον προορισμό του και σε αυτό που ονειρεύτηκε.

– ΚΕΘΕΑ  Μεταβατικό Σχολείο του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης

«Καθημερινές πρακτικές»: Πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Victoria Square Project και του Μεταβατικού Σχολείου του ΚΕΘΕΑ. Το πρόγραμμα οδήγησε στη δημιουργία βίντεο με θέμα την κοινή καθημερινότητα μιας ομάδας με τις ανησυχίες και τους φόβους της και πώς η καθημερινότητα βιώνεται και εκφράζεται από το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138 , τηλ. 210. 3453111, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη,  τηλ.210.7282778, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ΥΠΠΟΑ: Γ’ Σεπτεμβρίου 42, κα Β. Κουβέλη:  210.52.19.063, 6938451317, kouveli@hotmail.com.