Εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Στέκι


Το μαγικό παραμύθι ως μέσο απεξάρτησης και αυτονομίας

Τι είναι παραμύθι;  Σε ποιους απευθύνεται; Ποια σχέση έχει το μαγικό παραμύθι με την απεξάρτηση, την αυτονομία, τη γνώση του εαυτού και τελικά τη μετάβαση στην ουσιαστική ενηλικίωση;  Ποια είναι η ουσία των μαγικών παραμυθιών και με ποιον τρόπο καλούμαστε να τα αφηγηθούμε;

Το Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ θα φιλοξενήσει τρία μονοήμερα εργαστήρια αφήγησης παραμυθιών με τη Λίλη Λαμπρέλλη. Τρεις τρίωρες συναντήσεις για το λαϊκό και ειδικότερα το μαγικό παραμύθι, την αφήγηση και τη συμβολική του προσέγγιση. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 25/10/2014 και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι κρατήσεις θα γίνονται στο 210 8653960 (εσωτερικό 111) 10.00 – 12.30 τις παρακάτω μέρες:

για την 1η συνάντηση 16/10 – 21/10
για την 2η συνάντηση 30/10 – 4/11
για την 3η συνάντηση 3/12 – 9/12

Διευκρίνιση : Κρατήσεις θα γίνονται μόνο στο παραπάνω τηλέφωνο, τις αναφερόμενες ώρες για το κάθε εργαστήριο στην αναγραφόμενη χρονική περίοδο. Δεν γίνονται κρατήσεις και για τα 3 εργαστήρια. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε το πρόγραμμα των εργαστηρίων

Έκθεση φωτογραφίας

To ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ) συναντιούνται μια ακόμη φορά για να παρουσιάσουν την έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Τομέα ΠΟΦΠΑ στο Πολιτιστικό Στέκι του Θεραπευτικού Προγράμματος. Αναγνωρίζοντας την αξία της καλλιτεχνικής έκφρασης των νέων ανθρώπων, το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ υποστηρίζει την αλληλεπίδραση των μελών του με ανθρώπους της τέχνης και διάφορες πολιτιστικές και κοινωνικές ομάδες. Μέσα από τις δράσεις του επιτυγχάνεται η γνωριμία με τις Θεραπευτικές Κοινότητες, καταπολεμώνται στερεότυπα και προκαταλήψεις για τους πρώην χρήστες και ενισχύεται η προσπάθεια πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Διάρκεια έκθεσης: 20-31 Οκτωβρίου 2014

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκευή 6:30 μμ-8:30 μμ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πολιτιστικό Στέκι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ: Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής
Πρόσβαση: Στάση Μετρό: Αττική – Στάση Ηλεκτρικού: Άγιος Νικόλαος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8640943 (εσωτ. 111), E-mail: politistiko@kethea-diavasi.gr