Εκδηλώσεις Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Στέκι


Κινηματογραφικές συναντήσεις

Τρεις βραβευμένες ελληνικές ταινίες θα προβληθούν για τρεις συνεχόμενες Κυριακές στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις εξής ημερομηνίες: 24 Νοεμβρίου, 1η  και 8 Δεκεμβρίου και θα ξεκινούν στις 17:30.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210 8653960 / 111 εσωτερικό (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Πρόγραμμα προβολών

Κυριακή 24/11/13
Peppermint του Κώστα Καπάκα
105’ παραγωγή 1999

Ο ήρωας, ένας 45άρης μηχανικός αεροσκαφών, λαμβάνει ξαφνικά ένα τηλεφώνημα πρόσκληση σε πάρτι παλαιών συμμαθητών.  Έτσι αρχίζει να θυμάται σκηνές από την παιδική και εφηβική του ηλικία.  Στη μνήμη μας όμως δεν μένουν μόνον οι σημαντικές στιγμές της ζωής μας.  Απλές και καθημερινές καταστάσεις καταγράφονται επίσης  βαθιά στο μυαλό μας και επιστρέφουν, μέσα από το φίλτρο του χρόνου, φέρνοντας μας μια γλυκόπικρη γεύση σαν το Peppermint. Μια συγκινητική κωμωδία.  Μια ταινία αναμνήσεων με φόντο την δεκαετία του 1960.  Το σενάριο είναι σαν να ξεφυλλίζεις κάποιο οικογενειακό άλμπουμ και από κάθε φωτογραφία να θυμάσαι σκηνές, ήχους και μυρωδιές της εποχής που εσύ μεγάλωνες.

Κυριακή 01/12/2013
Νύφες του Παντελή Βούλγαρη
135’ παραγωγή 2004

Ο χρεωκοπημένος αμερικανός φωτογράφος Νόρμαν Χάρις (Ντέμιαν Λιούις) εγκαταλείπει την κάλυψη του πολέμου στη Μικρά Ασία και επιστρέφει στη Νέα Υόρκη. Η μοδίστρα Νίκη (Βικτώρια Χαραλαμπίδου) από τη Σαμοθράκη ταξιδεύει στο Σικάγο για να παντρευτεί τον Πρόδρομο, που δεν έχει δει ποτέ, στη θέση της μεγαλύτερης αδελφής της που δεν άντεξε και γύρισε πίσω. Ταξιδεύουν με το ίδιο καράβι, το υπερωκεάνιο King Alexander με το οποίο ταξιδεύουν επίσης άλλες 700 νύφες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρωσία και την Αρμενία, οι οποίες, όπως και η Νίκη, δε γνωρίζουν τους ανθρώπους που θα παντρευτούν, αλλά έχουν μόνο από μια φωτογραφία τους.

Κυριακή 08/12/2013
Πολίτικη Κουζίνα του Τάσου Μπουλμέτη
108’ παραγωγή 2003

Η ταινία, βασισμένη σε προσωπικά βιώματα του σκηνοθέτη ως Κωνσταντινουπολίτη στην καταγωγή, καταπιάνεται με το ζήτημα των διωγμών που υπέστησαν από τις τουρκικές αρχές οι Έλληνες της Πόλης το 1964.

Έκθεση φωτογραφίας

Έκθεση φωτογραφίας διοργανώνει ο Τομέας Φωτογραφίας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 11 έως τις 22 Νοεμβρίου 2013 στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

 Στο πλαίσιο της έκθεσης το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, στις 19.00, ο Βαγγέλης Γεώργας, φωτογράφος και παλιό μέλος του ΠΟΦΠΑ, θα παρουσιάσει το έργο του και θα μιλήσει για τη διαδικασία της φωτογραφικής δημιουργίας.

Ο Φωτογραφικός Τομέας του ΠΟΦΠΑ μετράει εικοσιπέντε χρόνια παρουσίας στα φοιτητικά δρώμενα και συνεχούς συνεργασίας με το Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Η δράση του περιλαμβάνει σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας -λειτουργία σκοτεινών θαλάμων, εκθέσεις – δημιουργία λευκωμάτων, φωτογραφικές εξορμήσεις – λειτουργία βιβλιοθήκης.

Εγκαίνια : Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 8:00 μμ.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκευή 6:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ