Λειτουργεί κανονικά το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Φυλακές Κορυδαλλού, παρά τις σοβαρές χθεσινές ζημιές


Κατά τις αναταραχές που σημειώθηκαν στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού χτες το βράδυ προκλήθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές στο χώρο  της Θεραπευτικής Κοινότητας ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ του ΚΕΘΕΑ.

Αν και, προφανώς, στόχος δεν ήταν το ΚΕΘΕΑ, η Θεραπευτική Κοινότητα καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς,  όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η χρήση του χώρου της Θεραπευτικής Κοινότητας,  έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο ΚΕΘΕΑ, το οποίο τον είχε διαμορφώσει κατάλληλα, με τη συμμετοχή των κρατούμενων μελών του,  για να στεγάζει καθημερινά το πρόγραμμα ψυχικής απεξάρτησης.

Από αύριο κιόλας, και μέχρι να πραγματοποιηθούν  οι απαραίτητες επισκευές, η λειτουργία της Θεραπευτικής Κοινότητας ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ θα συνεχιστεί  κανονικά  σε άλλο  χώρο των Φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος χρησιμοποιείται σήμερα από το ΚΕΘΕΑ για την παροχή υπηρεσιών  συμβουλευτικής. Στόχος του προσωπικού και των μελών του ΚΕΘΕΑ είναι να ξαναφτιαχτεί ο χώρος της Θεραπευτικής Κοινότητας το συντομότερο δυνατόν, καθώς εκατοντάδες άτομα περιμένουν αυτή τη στιγμή να ενταχθούν στο πρόγραμμα ψυχικής απεξάρτησης απ’  τα ναρκωτικά.   Η καταστροφή του χώρου δεν μπορεί να πτοήσει τους ανθρώπους που έχουν δώσει πολύ πιο δύσκολες μάχες για να ξανακερδίσουν τη ζωή.

Σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης που υποθάλπει τις κοινωνικές εντάσεις και οδηγεί σε εκρηκτικές καταστάσεις, έξω και μέσα από τα κάγκελα, η παροχή κοινωνικής φροντίδας και στήριξης στους πιο ευάλωτους, παρά τις αντιξοότητες,  παραμένει προτεραιότητα.

Για όσους  θέλουν να σταθούν αλληλέγγυοι  στην προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ να αποκαταστήσει το χώρο της Θεραπευτικής Κοινότητας ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, ο αριθμός  λογαριασμού δωρεών του ΚΕΘΕΑ είναι: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 117/296002-85, με την ένδειξη ότι αφορά τη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και το IBAN είναι GR4901101170000011729600285 (για πληροφορίες σχετικά με τις δωρεές: Τμήμα Εξεύρεσης Πόρων ΚΕΘΕΑ: 210 9241993-6, εσωτ. 222). 


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ, στο 210-9241993-6, εσωτ. 223 και 269, καθώς και  στο info@kethea.