Εικαστική έκθεση: Λέσβιοι καλλιτέχνες στηρίζουν την απεξάρτηση


Εικαστική έκθεση διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ για την προβολή του έργου του και την ενίσχυση της Μονάδας Συμβουλευτικής & Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Δεκάδες αναγνωρισμένοι Λέσβιοι εικαστικοί καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και πρόσφεραν τα έργα τους δωρεάν, στηρίζοντας το δικαίωμα στην απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη. 

Η έκθεση υπό τον τίτλο «Λέσβιοι καλλιτέχνες στηρίζουν την απεξάρτηση» θα είναι ανοιχτή από τις 14 έως τις 23 Δεκεμβρίου στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 14 Δεκεμβρίου, στις 20.00 και η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19:00 μέχρι τις 22:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Για τους σκοπούς της έκθεσης οι καλλιτέχνες έδωσαν την συγκατάθεσή τους τα έργα τους να διατεθούν σε χαμηλότερες τιμές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες να συμβάλουν με την αγορά των έργων στην επιτυχία της προσπάθειας για την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. 

Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2012 και βασικοί στόχοι του είναι να προσφέρει εθελοντική εργασία και να προβάλλει το έργο του ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, να το υποστηρίζει με την εξεύρεση πόρων, να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη γύρω από το πρόβλημα της εξάρτησης και να συμβάλλει στη διαμόρφωση της πολιτικής για τα ναρκωτικά με τη δημόσια τοποθέτησή του σε σημαντικά θέματα. Στις δράσεις του περιλαμβάνεται και η υποστήριξη των μελών του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ που βρίσκονται στη φάση της κοινωνικής επανένταξης.

Η Μονάδα Συμβουλευτικής και Επανένταξης ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2008 και απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους. Στους χρήστες ναρκωτικών παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής και κινητοποίησης για θεραπεία. Στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να ενταχθούν σε κάποια από τις Θεραπευτικές Κοινότητες διαμονής του ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, απευθύνεται στο οικογενειακό και προσωπικό περιβάλλον του εξαρτημένου χρήστη ναρκωτικών, ανεξάρτητα από το αν ο ίδιος είναι ενταγμένος σε θεραπεία, παρέχοντας ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες για την υποστήριξή τους.

Επίσης, ευχαριστούμε το ΝΠΙΔ Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου της έκθεσης, το Δημήτρη Αθανασέλο για το δωρεάν σχεδιασμό των εντύπων της εκδήλωσης και τις “Γραφικές Τέχνες Δούκας” για τη δωρεάν εκτύπωσή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22510 25670 & 54862.