Εγκαίνια για το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού


Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 10:00 εγκαινιάζει τη νέα, 24ωρη λειτουργία της Θεραπευτικής Κοινότητας του προγράμματος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Τα εγκαίνια, τα οποία θα γίνουν από την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, θα σηματοδοτήσουν τομή στην πορεία του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ αλλά και της γενικότερης προσπάθειας για ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες απεξάρτησης στο πλαίσιο του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος.

Η μετάβαση της Θεραπευτικής Κοινότητας σε 24ωρη λειτουργία 7 μέρες την εβδομάδα αναβαθμίζει το θεραπευτικό πλαίσιο και ενισχύει δραστικά την προσπάθεια των κρατουμένων για απεξάρτηση. Συγχρόνως, αυξάνεται η χωρητικότητα του Ξενώνα Διαμονής της Κοινότητας από 20 σε 28 άτομα, εξέλιξη που δίνει τη δυνατότητα θεραπείας σε περισσότερους κρατούμενους. Το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας μας αποκτά πλέον Θεραπευτική Κοινότητα απεξάρτησης συνεχούς λειτουργίας, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται για τη θεραπευτική διαδικασία.

Σημειώνουμε ότι το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού το 2021 εξυπηρέτησε συνολικά 584 άτομα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί χάρη στη νέα, διευρυμένη λειτουργία του. Οι υπηρεσίες του στη φυλακή διασυνδέονται με μονάδες υποδοχής και επανένταξης στην πόλη για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την εξάρτηση, την παραβατικότητα και τον εγκλεισμό, με στόχο την επανένταξη στην κοινωνία.