Ευχαριστούμε!


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Interamerican προσφέρει σε μέλη του ΚΕΘΕΑ δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας. Στηρίζει τα μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων, παραπέμποντάς τα στην ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC και καλύπτοντας το κόστος  των εργαστηριακών διαγνωστικών εξετάσεών τους. Η «συμμαχία για την υγεία» μεταξύ του ΚΕΘΕΑ και της Interamerican επεκτάθηκε φέτος, καθώς η Interamerican ανέλαβε επιπλέον να καλύψει μέρος του κόστους λειτουργίας του Στεκιού Νέων του Δικτύου Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ στα Εξάρχεια. Το Στέκι προσφέρει υπηρεσίες σε εφήβους και νέους μέχρι 21 ετών που αντιμετωπίζουν προσωπικά, διαπροσωπικά και κοινωνικά προβλήματα και δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ουσιών και της παραβατικότητας.

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ συμμετέχει από το 2014 στο Δίκτυο ΣΥΝ+ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο συγκροτήθηκε από φορείς απεξάρτησης της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ένταξη των απεξαρτημένων ατόμων στην αγορά εργασίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο του Δικτύου το τελευταίο διάστημα τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια  «Basic Barista Cafe» και «Επαγγελματικό μακιγιάζ» και ευχαριστούν θερμά τους αντίστοιχους εισηγητές τους, τον κ. Απόστολο Λαδόπουλο, ιδιοκτήτη και εκπαιδευτή της Σχολής BAR E.S.C., και την κ. Φωτεινή Κλιάνη, ιδιοκτήτρια του Κέντρου Αισθητικής ΚΑΛΛΩΠΙΖΩ.

Το SAE Creative Media College παραχώρησε υποτροφία σε μέλος του Δίκτυου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ, για την παρακολούθηση του 6μηνου προγράμματος με τίτλο «Videography Certificate». Οι υποτροφίες που δίνονται από εκπαιδευτικούς φορείς στο ΚΕΘΕΑ συμβάλλον ουσιαστικά στην κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών των μελών του ΚΕΘΕΑ και ενισχύουν την προσπάθειά τους για ομαλή κοινωνική επανένταξη.

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ευχαριστεί το Κουμπί coffee & crafts για την πρωτοβουλία να διοργανώσει, με αφορμή τα 3 χρόνια λειτουργίας, διαθέτοντας όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των 27 έργων που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιό του, για την ενίσχυση της θεραπευτικής κοινότητας του προγράμματος.

Η εταιρεία NIELSEN φιλοξένησε τα χριστουγεννιάτικα παζάρια του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Ευχαριστούμε την εταιρεία για την παραχώρηση της αίθουσας, και κυρίως το προσωπικό της που με τις αγορές τους ενίσχυσαν οικονομικά τα άπορα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων.

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης για τη δωρεά ενός υπολογιστή και, κυρίως, για τη σταθερή υποστήριξη που προσφέρει στο Εναλλακτικό Σχολείο του θεραπευτικού προγράμματος.