Δυναμιτίζεται η απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη


Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου του ΚΕΘΕΑ

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αναστολές έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Υγείας το ξήλωμα των υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης για τους χρήστες και τις οικογένειές τους. Εν μέσω πανηγυρικών εξαγγελιών για εξάλειψη της λίστας μόνο με τη χορήγηση του φαρμάκου ως θαυματουργής ουσίας, περικόπτεται δραματικά η επιχορήγηση των προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας, και εγκαινιάζεται μια νέα λίστα, αυτή των ανθρώπων που πολύ σύντομα θα στερούνται υπηρεσίες απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης. Σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους, όπου η οικονομική κρίση εξαθλιώνει και σπρώχνει στο περιθώριο τους κοινωνικά ασθενέστερους, επιλέγονται οι «φθηνές» λύσεις ανεξαρτήτως ποιότητας και αποτελέσματος.

Με την αποδυνάμωση  των φορέων αντιμετώπισης της εξάρτησης, δημόσιας υγείας και κοινωνικής φροντίδας επιδεινώνεται η κατάσταση όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα και εγκαταλείπονται χωρίς φροντίδα και υπηρεσίες πρόνοιας. Από τη διαδικασία αποδήμησης του κράτους πρόνοιας δεν εξαιρούνται πλέον ούτε οι υγιείς οργανισμοί με τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα, που λειτουργούν χωρίς χρέη επί δεκαετίες, με συνέπεια, διαφάνεια  και λογοδοσία στην κοινωνία.

Το ΚΕΘΕΑ με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης οδηγείται πλέον σε αδιέξοδο με κλείσιμο των μονάδων του και δραματικές συνέπειες για χιλιάδες εξαρτημένους και χιλιάδες οικογένειες που θα βρεθούν αβοήθητοι σε όλη τη χώρα.

Το ΚΕΘΕΑ σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ, τηλέφωνο 2109241993-6 ή στο info@kethea.gr.
Περισσότερες πληροφορίες για το ΚΕΘΕΑ, μπορείτε να βρείτε στο www.kethea.gr