Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2023 το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ και ο Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) εντατικοποιούν τη συνεργασία τους, με στόχο να αναδείξουν τον πολυδιάστατο ρόλο του αθλητισμού και τη σύνδεσή του με την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων.
Η φετινή αγωνιστική συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ στη διοργάνωση είναι διευρυμένη με την παρουσία 3 προγραμμάτων απεξάρτησης, ενώ ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΘΕΑ θα μιλήσουν στην ανοικτή εσπερίδα που διοργανώνεται με θέμα «Αθλητισμός και απεξάρτηση».
Αναλυτικά η συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ περιλαμβάνει:
Συμμετοχή στους αγώνες 5 και 2,5 χλμ. / Κυριακή 5 Μαρτίου
Περισσότερο από 60 άτομα, μέλη αλλά και εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, θα λάβουν μέρος στους αγώνες 5 και 2,5 χλμ. της φετινής διοργάνωσης. Οι συμμετέχοντες/ουσες προέρχονται από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΞΥΓΟΝΟ, με έδρα την Πελοπόννησο, αλλά και από τα προγράμματα της Αττικής ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Η συμμετοχή τους στους αγώνες αποτελεί την κατάληξη συστηματικής προετοιμασίας κατά το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο μιας απεξαρτητικής προσέγγισης που αξιοποιεί τον αθλητισμό ως συμπληρωματικό εργαλείο θεραπείας.
Επιπλέον, μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους άλλους εθελοντές που θα υποστηρίξουν τη διοργάνωση του Μαραθωνίου.
Ημερίδα «Αθλητισμός και απεξάρτηση» / Σάββατο 4 Μαρτίου, 18.30΄, Βουλευτικό.
Τρεις ειδικοί επιστήμονες από το ΚΕΘΕΑ με σημαντική ερευνητική και κλινική εμπειρία από τον χώρο της απεξάρτησης αλλά και από την αξιοποίηση του αθλητισμού στο πλαίσιό της θα μιλήσουν αναλυτικά για τη σχέση του αθλητισμού με την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων.