Η δύναμη να συνεχίζεις


Το ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ ανέλαβε την παραγωγή όλων των εντύπων της φετινής διοργάνωσης TEDx Thessaloniki 2013 με θέμα τη Δύναμη του Συν, η οποία έγινε στον κινηματογράφο Ολύμπιον τον Απρίλιο.

Με την ευκαιρία της συνεργασίας, το ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ +ΧΡΩΜΑ προσέφερε σε όλους τους TEDxsters ένα συλλεκτικό εικαστικό λεύκωμα όπου η δύναμη να συνεχίζεις μετουσιώνεται σε τέχνη. Το λεύκωμα περιλαμβάνει 12 από τα έργα που δημιούργησαν μέλη του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις φυλακές Κορυδαλλού, πάνω στους καμένους τοίχους της Θεραπευτικής τους Κοινότητας, αφού αυτή καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά. Με τα έργα τους μεταμόρφωσαν το χώρο από «σημείο μηδέν» της καταστροφής σε εργαστήρι δημιουργίας και ελπίδας και άντλησαν τη δύναμη να συνεχίσουν. Όπως σημειώνει ο Μανώλης Χάρος στο λεύκωμα: «Oι εικόνες στους τοίχους της καμένης Θεραπευτικής Κοινότητας μιλάνε με διάφορους τρόπους, αλλά λένε όλες την ίδια αλήθεια, που είναι η απόφαση για ζωή».

Δείτε εδώ βίντεο που τραβήχτηκε στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ την ημέρα παραγωγής των εντύπων για το TEDx Thessaloniki 2013 και προβαλλόταν στις οθόνες του Ολύμπιον κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.