ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ για τους πρόσφυγες


Από το ξεκίνημα της τραγωδίας των προσφύγων, και με τις πρώτες «πράξεις της» να εκτυλίσσονται στη χώρα μας, το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ βρέθηκε και παρέμεινε σταθερά δίπλα στους ανθρώπους αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια την πατρίδα τους.

Γνωρίζοντας από τις θεραπευτικές κοινότητες τι σημαίνει αλληλεγγύη, τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ξεκίνησαν τις παρεμβάσεις τους από το Πεδίον του Άρεως όπου συγκεντρώνονταν οι πρόσφυγες και στη συνέχεια, στο κέντρο υποδοχής στο Βοτανικό, όπου μεταξύ άλλων διοργάνωναν προβολές παιδικών ταινιών και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Στην πλατεία Βικτωρίας προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης, μετέφεραν οικογένειες στις εγκαταστάσεις του προγράμματος απεξάρτησης για να κάνουν μπάνιο και να φάνε ένα ζεστό πιάτο φαγητό και μετέφεραν ανθρώπους  με προβλήματα υγείας στα νοσοκομεία της γύρω περιοχής. Ακόμα συνεργάστηκαν με εθελοντικές οργανώσεις, όπως η Action Aid, συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης και πραγματοποίησαν  αποστολές σε Λέσβο, Χίο, Ρόδο, Κω, Λέρο και Σάμο.

Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ  συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να προσφέρει ανακούφιση στους πρόσφυγες που αναζητούν την ελπίδα και το όνειρο μιας νέας αρχής.