Διευρύνεται το δίκτυο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στις φυλακές της Κρήτης


Σε αναβάθμιση των υπηρεσιών του στις φυλακές της Κρήτης προχώρησε το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με τη συνεργασία των Διευθύνσεων, των Κοινωνικών Υπηρεσιών και του σωφρονιστικού προσωπικού των Φυλακών, ώστε να υποστηρίζει πιο αποτελεσματικά  όσο το δυνατόν περισσότερους εξαρτημένους.

Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάστηκε νέος, ανεξάρτητος χώρος για την πραγματοποίηση των θεραπευτικών ομάδων στην Κλειστή Φυλακή Νέας Αλικαρνασσού. Στη Δικαστική Φυλακή Νεάπολης ανακαινίστηκαν οι χώροι πραγματοποίησης των παρεμβάσεων, με την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ενώ στην Αγροτική Φυλακή Αγυιάς Χανίων οι εργασίες ανακαίνισης των χώρων  πραγματοποιήθηκαν χάρη στις δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων πολιτών από τα Χανιά. Προθυμία υπάρχει και στις Δικαστικές Φυλακές Χανίων για την παραχώρηση χώρου στις νέες εγκαταστάσεις όπου αναμένεται να μετακινηθεί η φυλακή.

Η συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με τις Διευθύνσεις και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των φυλακών εξελίσσεται ομαλά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται σε επίπεδο υποδομών και συνθηκών κράτησης, καθώς αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο ότι η θεραπεία μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα έχει άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τη μεγάλη μερίδα εξαρτημένων κρατουμένων.