Διαβάστε στο νέο τεύχος των Εξαρτήσεων


Κυκλοφόρησε το 38ο τεύχος των Εξαρτήσεων με πρωτότυπες μελέτες και άρθρα ειδικών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Σ’ αυτό το τεύχος μπορείτε να διαβάσετε:

Τη συστηματική ανασκόπηση από τους Καραμίχο, Τσούνη και Παπακώστα-Γάκη ερευνητικών μελετών που αφορούν τις παρεμβάσεις πρόληψης της χρήσης νόμιμων και παράνομων ουσιών στο σχολείο. Η ανασκόπησή τους προσδιορίζει τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου παρεμβάσεων, τις μεθόδους αξιολόγησης και την αποτελεσματικότητά τους.

Την ποιοτική μελέτη των Μπασιούρη και Τσιμπουκλή που διερευνά, χρησιμοποιώντας τη βιογραφική αφηγηματική προσέγγιση, το πώς δυσμενείς εμπειρίες ζωής στην παιδική ηλικία συνδέονται με πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου, κατάχρηση ουσιών και αστεγία.

Την ποσοτική μελέτη των Φωτεινού, Ρούσσου και Χαρίλα σε φοιτητές/τριες για τη συσχέτιση της παθολογικής χρήσης του διαδικτύου με πρώιμα δυσλειτουργικά σχήματα, δηλαδή «γνωσίες, συναισθήματα, μνήμες και σωματικές αισθήσεις», γύρω από τον εαυτό και τις σχέσεις με τους άλλους.

Το άρθρο του Πέτρου Τρίαντου που παρουσιάζει συνοπτικά τις εξελίξεις και τις κυρίαρχες τάσεις στην εθνική και διεθνή πολιτική για τα ναρκωτικά.

Το άρθρο του Φώτη Παναγιωτούνη με τη συνθετική παρουσίαση των προτάσεων πρακτικής εφαρμογής, όπως προκύπτουν από τη διεθνή ερευνητική βιβλιογραφία, σχετικά τον ρόλο της άθλησης στην απεξάρτηση από ουσίες.

 

Περισσότερα για τις Εξαρτήσεις και πρόσβαση σε παλαιότερα τεύχη: https://exartiseis.gr/