Διαβάστε στο 39ο τεύχος των “Εξαρτήσεων”


Κυκλοφόρησε το 39ο τεύχος των “Εξαρτήσεων” με πρωτότυπες μελέτες Ελλήνων ειδικών. Σ’ αυτό το τεύχος μπορείτε να διαβάσετε:

Κείμενο αφιερωμένο στη μνήμη του επί 20 έτη εκδότη των «Εξαρτήσεων» Γεράσιμου Νοταρά, ανθρώπου με πολύπλευρη επιστημονική, κοινωνική, αντιδικτατορική και πολιτική δράση, γραμμένο από την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Άννα Τσιμπουκλή, μέχρι πρότινος αναπληρώτρια εκδότρια του περιοδικού.

Την έρευνα των Δημητριάδου και Σορβατζιώτη για τα Δικαστήρια Θεραπείας Ναρκωτικών, ως θεσμό αποτελεσματικότερης διάγνωσης και θεραπείας της εξάρτησης.

Τη μελέτη των Παναγιώτου και Πουλόπουλου για τον τρόπο με τον οποίον γυναίκες με παιδιά και πρόβλημα εξάρτησης νοηματοδοτούν τη γονεϊκότητα και τη σχέση τους με το παιδί κατά τις διαδοχικές φάσεις της εξάρτησης, της θεραπείας και της επανένταξης.

Την έρευνα της Μπράνη για το βίωμα των συγγενών οι οποίοι αναλαμβάνουν τη φροντίδα παιδιών, λόγω εξάρτησης των γονιών τους.

Την κριτική ανάλυση της κινηματογραφικής ταινίας Christiane F από την Αλεξίου, μελέτη που διερευνά τον τρόπο με τον οποίον παρουσιάζεται το πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας η οποία κάνει χρήση ουσιών και το φαινόμενο της συνεξάρτησής της από τον σύντροφό της.

Περισσότερα για τις “Εξαρτήσεις” και ελεύθερη πρόσβαση στα τεύχη τους στο https://exartiseis.gr