ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Χρήση ουσιών, μια πανδημία μέσα στην πανδημία


Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, που υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development), πραγματοποιούν την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 18:30 μια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Χρήση Ουσιών: Μια Πανδημία μέσα στην Πανδημία».

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ συζητούν για τις ανησυχητικές διαστάσεις ενός σύνθετου φαινομένου, που φαίνεται να εντείνεται εν μέσω πανδημίας, και θέτουν ερωτήματα που συχνά αποτελούν taboo. Τους τελευταίους μήνες, εν μέσω πανδημίας, αρκετοί επιστήμονες παρατήρησαν την ενίσχυση μίας άλλης, υποκείμενης πανδημίας: την κατακόρυφη αύξηση χρήσης ορισμένων ναρκωτικών ουσιών.

Με τη βοήθεια ειδικών θα αναζητηθούν τρόποι με τους οποίους η απομόνωση και η έλλειψη επαφής συνδέεται με την καταφυγή σε ουσίες, αλλά και τους λόγους που κάποιοι συμπολίτες μας καταλήγουν στην χρήση τους.

Στην συζήτηση συμμετέχουν οι:
• Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ
• Γεράσιμος Παπαναστασάτος, κοινωνιολόγος – Υπεύθυνος Τομέα Έρευνας του ΚΕΘΕΑ

Στην 42η συνάντηση των ΔΙΑΛΟΓΩΝ συμμετέχει επίσης ο Fred Muench, Κλινικός Ψυχολόγος και Πρόεδρος του οργανισμού “Partnership to End Addiction” στην Νέα Υόρκη.

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Aκούστε την εκδήλωση εδώ: https://www.snfdialogues.org/el/ekdiloseis/hrisi-oysion-mia-pandimia-mesa-stin-pandimia/