Διάκριση για το σχέδιο PATH του ΚΕΘΕΑ στο πλαίσιο του Εrasmus+


Ως καλή πρακτική επιλέχτηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) το σχέδιο PATH που σχεδίασε και υλοποίησε το ΚΕΘΕΑ  στο πλαίσιο του Εrasmus+ την προηγούμενη διετία.

Στόχος του PATH ήταν να δώσει βήμα στους νέους, ώστε να εκφράσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την πολιτική για τα ναρκωτικά. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 60 νέοι έως 30 ετών από 4 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και μέλη προγραμμάτων απεξάρτησης.  Είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στο θέμα, να συζητήσουν με χαράσσοντες την πολιτική, και να συγκροτήσουν ύστερα από διάλογο τη δική τους στρατηγική πρόταση για την ανάπτυξη ασφαλών και υγιών κοινοτήτων, με έμφαση στην πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων.

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Erasmus+ για τη Νεολαία στην Ελλάδα, θα συμπεριλάβει το PATH στη σχετική ηλεκτρονική έκδοση που προετοιμάζει. Στόχος της έκδοσης είναι να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει περισσότερους φορείς και οργανώσεις να εμπλακούν στις Βασικές Δράσεις του Τομέα Νεολαίας στο πλαίσιο του  Erasmus+

Επιπλέον, το ΚΕΘΕΑ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το σχέδιο PATH στην ενημερωτική εκδήλωση για το Erasmus+/Τομέας Νεολαία που διοργάνωσε το INΕΔΙΒΙΜ στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2018 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.