Διαγωνισμός τηλεοπτικού spot για νέους


Διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικού σποτ για νέους διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Λάρισας και τον ιστότοπο ARTFOOLS. Θέμα του διαγωνισμού η ανάγκη υποστήριξης της κοινωνικής επανένταξης όσων κερδίζουν τη μάχη με τα ναρκωτικά και την εξάρτηση.

Σε μια περίοδο έντονης κρίσης, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ απευθύνεται στους νέους, επιδιώκοντας να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως είναι οι εξαρτημένοι από ουσίες. Οι άνθρωποι αυτοί, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, τη φτώχια και την περιθωριοποίηση.  Στόχος του διαγωνισμού είναι η προβολή των δυσκολιών που συναντούν οι κοινωνικές αυτές ομάδες, αλλά και η κατάθεση δράσεων/προτάσεων άρσης του αποκλεισμού και επιτυχούς επανένταξής τους στην κοινότητα. Το εγχείρημα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» του Ιδρύματος  Νεολαίους και  Δια Βίου Μάθησης.

Η παρουσίαση και βράβευση των spot θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας, την Πέμπτη 22/3/2012, στις 19:30.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1.    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νέοι άνθρωποι που νιώθουν την ανάγκη να εκφραστούν με φρέσκιες ιδέες.
2.    Η διάρκεια των σποτ πρέπει να  είναι από 20 sec έως και 60 sec .
3.    Τα τηλεοπτικά σποτ πρέπει να κατατεθούν σε ψηφιακή μορφή (DVD, VIDEO CD,  αρχεία  avi, mpeg, mpeg4 , mkv, tape DV,  κλπ.)
4.    Τα έργα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή τα μέλη της οποίας θα προέρχονται από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.
5.    Στους τρεις πρώτους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία (1ο βραβείο μία βιντεοκάμερα, 2ο και 3ο βραβείο φωτογραφικές μηχανές) καθώς και έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες.
6.    Οι συμμετοχές (σποτ) θα πρέπει να κατατεθούν έως τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 ηλεκτρονικά στο educ@kethea-exodos.gr, μέσω ταχυδρομείου ή αυτοπροσώπως στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, (2ο χλμ Λάρισας – Γιάννουλης, ΤΚ 41500, Λάρισα).
7.    Τα διαγωνιζόμενα τηλεοπτικά σποτ μπορούν να προβληθούν από την οργανωτική επιτροπή σε ανάλογες εκδηλώσεις/προβολές/Φεστιβάλ/πολιτιστικά περιοδικά διαδικτύου κ.α. χωρίς εμπορικούς σκοπούς.
8.    Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποδεχθούν τους όρους συμμετοχής και να αποστείλουν συμπληρωμένη μαζί με το τηλεοπτικό σποτ την αίτηση συμμετοχής στο www.kethea-exodos.gr.
9.    Πληροφορίες στα τηλ. 2410251853, 6932578888, 6942939008, στα www.kethea-exodos.gr, www.facebook.com/KETHEA και e-mail επικοινωνίας: educ@kethea-exodos.gr

Αίτηση συμμετοχής