«Το Δάσος» στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων


«Το δάσος» του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ πρόκειται να φιλοξενήσει ο κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεραπευτικού προγράμματος με το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για μια εικαστική εγκατάσταση μεικτής τεχνικής, ζωγραφικής και ψηφιδωτού, έργο της των μελών της θεραπευτικής κοινότητας.

Οι δύο όψεις του δάσους, η καμένη και η ανθισμένη, εικονοποιούν την αφετηρία και το τέρμα της εσωτερικής διαδρομής των μελών του θεραπευτικού προγράμματος, από τη μοναξιά και την παθητικότητα της ζωής στον ψεύτικο κόσμο της χρήσης ουσιών, στην αναγέννηση και την επανασύνδεση με την αληθινή, δημιουργική ζωή.

«To καμένο τμήμα του δάσους συμβολίζει τη συναισθηματική μας κατάσταση όταν ήμασταν στη χρήση ουσιών. Για να το εκφράσουμε καλύτερα αντλήσαμε έμπνευση από το κίνημα του εξπρεσιονισμού. Μας συνεπήρε η μελαγχολία που αποπνέουν οι πίνακες και δανειστήκαμε την ένταση της φόρμας και του χρώματος για να αποδώσουμε αυτό που θέλαμε.

Αντίθετα, το ανθισμένο κομμάτι του δάσους, που αντιπροσωπεύει τη ζωή που θέλουμε να ξανακερδίσουμε, βρίσκει σύμμαχο στον ιμπρεσιονισμό. Η έμπνευση πηγάζει από το παιχνίδι του φωτός και τα πιο ανάλαφρα χρώματα. Εδώ μας κερδίζει η χαρά και η ξενοιασιά».

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και στις 20:30, το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ μάς περιμένει στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Χωρίς εσένα αποκλείεται