Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους χρήστες στον δρόμο


Δεκάδες εξορμήσεις στις «κρίσιμες» γειτονιές της πόλης (Πανεπιστήμιο, Πλατεία Θεάτρου, Βαρβάκειος Αγορά, Εξάρχεια, ΑΣΟΕΕ κ.ά.), έχουν πραγματοποιηθεί από τα τέλη Οκτωβρίου που ξεκίνησαν οι δράσεις του Προγράμματος Άμεσης Παρέμβασης στον Δρόμο. Κατά τις εξορμήσεις των ομάδων του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ διανεμήθηκαν κιτ με σύριγγες, ιατροφαρμακευτικό υλικό, μικρογεύματα και νερό. Παράλληλα παρασχέθηκε συμβουλευτική υποστήριξη και έγιναν παραπομπές στα κοινωνικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. Για την καλύτερη δικτύωση μεταξύ των φορέων σε θέματα παραπομπής περιστατικών, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων Λαϊκό, Ευαγγελισμός και Τζάνειο.

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 7:30-21:00 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Μασσαλίας, οι «Ομάδες Δουλειάς στον Δρόμο» θα μοιράσουν στους χρήστες 500 ζευγάρια γάντια και σκούφους, για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Επίσης θα μοιραστούν κιτ με σύριγγες και ιατροφαρμακευτικό υλικό, ζεστό φαγητό και γλυκά. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν διάφορα μουσικά σχήματα.

Το φαγητό είναι μια προσφορά της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» και τα γάντια και οι σκούφοι της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα.

Το πρόγραμμα «Δίκτυο άμεσης παρέμβασης για χρήστες ουσιών» υλοποιείται από το ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ, τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, από την οποία χρηματοδοτείται.