Ο Χώρος Δράσης ανοίγει τις πόρτες στους αστέγους


Ο Χώρος Δράσης, σύμπραξη του Εθνικού Θεάτρου με το ΚΕΘΕΑ, στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών, ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται στην Πειραματική Σκηνή-1 τους αστέγους.

Εξυπηρετούμενοι των φορέων ΚΥΑΔΑ, ΠΡΑΞΙΣ, ΚΛΙΜΑΚΑ καθώς και οι πωλητές της ΣΧΕΔΙΑΣ, θα παρακολουθήσουν «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», έργο του Γεωργίου Βιζυηνού, σε μορφή μουσικής αφήγησης.

Το διήγημα του Γ. Βιζυηνού, στην ιδιότυπη «υψηλού ήθους» γλώσσα του, θα αφηγηθεί  επί σκηνής ο Γιώργος Μπινιάρης με τηνσυνοδεία ζωντανής μουσικής, από τη Δάφνη Μπινιάρη (φλάουτο, κανονάκι) και τον Κώστα Σιάγα (ούτι, φωνή). Το παραμύθι του ραφτόπουλου και της χρυσόμαλλης νεράιδας και οι διηγήσεις του παππού προς τον εγγονό θα αποτελέσουν όχημα για  ένα ταξίδι στο παρελθόν, στις καταβολές και τις ρίζες των θεατών, οι οποίοι θα προσκληθούν για να αφηγηθούν οι ίδιοι ιστορίες από τις δικές τους καταβολές πάνω στην θεατρική σκηνή.

Ο Χώρος Δράσης διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, προσκαλώντας ανθρώπους από της μη ευνοούμενες ομάδες του πληθυσμού να έρθουν σε επαφή με την τέχνη

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στις 21:30.

Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου -1, Πανεπιστημίου 56

Υπεύθυνη Χώρου Δράσης: Ιωάννα Βαλσαμίδου