Ατζέντα


Στέκι για Νέους
Στο Στέκι για Νέους του ΚΕΘΕΑ στα Εξάρχεια υλοποιούνται από τις αρχές του Οκτωβρίου σεμινάρια μαγειρικής,  επεξεργασίας φωτογραφίας και βίντεο καθώς και ομάδες γυναικών και θεατρικού παιχνιδιού. Στα προγράμματα συμμετέχουν νέοι 14 με 17 χρονών που διαμένουν στην Αθήνα,  αντιμετωπίζουν προσωπικά, διαπροσωπικά και κοινωνικά προβλήματα και δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ουσιών και της παραβατικότητας. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 9212961.

Δράσεις πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ έχει προγραμματίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα:
•    Γ’ Κύκλος επιμορφωτικού προγράμματος στη Σχολή Hill με την πραγματοποίηση 20ωρου επιμορφωτικού εργαστηρίου εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στη «Δυναμική της ομάδας» στις 25 & 26 Νοεμβρίου, 4 – 9 μ.μ. την Παρασκευή και 10 π.μ. – 3 μ.μ. το Σάββατο.
•    Τριήμερο επιμορφωτικό εργαστήριο στις 11 – 13 Νοεμβρίου για εκπαιδευτικούς της Α’ Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας με θέμα: «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο», στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης.
•    Τετραήμερο εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενεργητικής μάθησης και  βιωματικού χαρακτήρα στις 2, 3, 9 & 10 Δεκεμβρίου για εκπαιδευτικούς της  Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής με θέμα: «Εκπαίδευση στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού- Δεξιότητες για παιδιά του δημοτικού & ψυχική υγεία-διαπροσωπικές σχέσεις» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο  Παλλήνης,
•    Εξάωρο επιμορφωτικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών του 23ου Δημοτικού Σχολείου και των γειτονικών δημοτικών σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο της περιοχής στις 2 Νοεμβρίου.
•    Ενημερωτική ομιλία σε γονείς παιδιών δημοτικού στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, με τίτλο: «Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών»  στις 9 Νοεμβρίου, 5.30 – 7.30 μ.μ.