Ατζέντα παρεμβάσεων πρόληψης και ενημέρωσης


Για την έγκυρη ενημέρωση, την πρόληψη της χρήσης ουσιών και την κατάρριψη των μύθων γύρω από την εξάρτηση, τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ πραγματοποιούν σε σταθερή βάση παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες, σχολικές κοινότητες, ευάλωτες ομάδες κ.ά. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω  δράσεις:

4.3.2013: Ενημέρωση μαθητών της 2ας λυκείου από το ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ στην Κατερίνη.

5.3.2013: Ενημέρωση σε μαθητές του Πειραματικού Λυκείου Αγ. Αναργύρων από το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.

9.3.2013: Ημερίδα με θέμα «Κρίση και εξαρτήσεις» με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΚΕΘΕΑ και του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στο Άστρος Κυνουρίας.

11.3.2013: Ανοιχτή εκδήλωση στο Δήμο Μεταμόρφωσης από το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Επίσης στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης κατά των Ναρκωτικών και του Κοινωνικού Αποκλεισμού που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ πραγματοποιούνται ενημερωτικές δράσεις στις παρακάτω περιοχές:

5.3.2013: Διαβολίτσι – Μελιγαλάς, 6.3.2013: Χώρα – Γαργαλιάνοι, 8.3.2013: Φιλιατρά – Πύλος, 9.3.2013: Κυπαρισσία

Δράσεις Δικτύου Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης

1. Μάρτιος – Απρίλιος ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση 2 ομάδων Διευθυντών Γυμνασίων της Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Α΄ Αθήνας.
2. Υλοποίηση εκπαιδευτικού «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ» σε 25 δασκάλους της Ανατολικής Αττικής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Ανατολικής Αττικής.
3. Υλοποίηση Ημερίδας για δασκάλους, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Α΄ Αθήνας, 12η  Περιφέρεια.
4. Εκπαίδευση καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής
5. Συνάντηση – σεμινάριο 28/3/13, με τους Υπευθύνους των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων του Υπουργείου Παιδείας,  Αττικής και όμορων νομών με θέμα «Η Πρόληψη και η Έγκαιρη παρέμβαση στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στην Σχολική Κοινότητα»
6. Εκπαίδευση σε καθηγητές του ΟΑΕΔ Ηπείρου, στα Ιωάννινα, 27/3/13
7. Έναρξη συνεργασίας με την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ για παρέμβαση πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
8. Ολοκλήρωση παρέμβασης στα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS, σε παιδιά και προσωπικό
9. Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε προπονητές αθλητικού συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, έναρξη 6/3/13
10. Βιωματικό σεμινάριο σε φοιτητές στο ΑΤΕΙ Αθήνας
11. Ενημέρωση σε γενικό κοινό σε συνεργασία με το δήμο Πεντέλης
12. Ενημέρωση σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
13. Ενημέρωση στα: 17ο Λύκειο Παγκρατίου, 14ο Λύκειο Αθηνών, 40ο Λύκειο Αθηνών, 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, 1ο ΕΠΑΛ Ραφήνας, 3ο ΓΕΛ Γαλατσίου, 1ο ΕΠΑΛ Γλυφάδας, Ιταλικό σχολείο, 2ο Λύκειο Αχαρνών, ΟΑΕΔ Γαλατσίου,  4ο  Λύκειο Αθηνών, 1ο  Λύκειο Ραφήνας, 10ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 65ο Γυμνάσιο Αθηνών, 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, 1ο Πειραματικό Δημοτικό Μαρασλείου, 135ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

Συνεχίζονται:
– Οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων (β΄κύκλος) 4 και 11/3/13, στη Μονάδα Νεαρών Ενηλίκων ΠΛΕΥΣΗ (Μεσογείων 254, Χολαργός). 
– Σεμινάριο για τη διατροφή στην ομάδα εφήβων του Στεκιού για νέους (Τσαμαδού 7)
– Δράσεις στο Στέκι με ομάδες δραστηριοτήτων (μαγειρική, θέατρο, καλλιτεχνικά, φωτογραφία, κινηματογράφος, ομάδες εφήβων)