Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ: Καινούργια πορεία στη ζωή για δεκάδες νέους ανθρώπους


Εν μέσω δύσκολων καιρών η ελπίδα δεν χάνεται ποτέ στα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου εκατόν τριανταεπτά άνθρωποι θα συμμετάσχουν στην Τελετή Αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ για να γιορτάσουν τη δικαίωση του επίπονου αγώνα τους για καθαρή ζωή. Άνθρωποι που βρέθηκαν στο ΚΕΘΕΑ μέσα από διαφορετικές διαδρομές και κάτω από ανόμοιες συνθήκες: έφηβοι και ενήλικες, γυναίκες και άνδρες, Έλληνες και μετανάστες, κάποιοι με σημείο εκκίνησης τον δρόμο ή τη φυλακή. 

Οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ είναι τουλάχιστον τρία χρόνια «καθαροί», εργάζονται, σπουδάζουν, δραστηριοποιούνται εθελοντικά, έχουν χτίσει μια νέα σχέση με τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και την κοινωνία. Έφθασαν μέχρι εδώ μετά από μεγάλη και επίπονη προσωπική και συλλογική προσπάθεια. Μια προσπάθεια που σήμερα γίνεται σε πιο αντίξοες συνθήκες, σε μια περίοδο κρίσης, ραγδαίων αλλαγών και επώδυνων περικοπών που οδηγούν ενίοτε σε αμφισβήτηση του ίδιου του δικαιώματος στη θεραπεία και  την ένταξη.

Το ΚΕΘΕΑ μαζί με τα μέλη, τους αποφοίτους, τους Συλλόγους Οικογένειας και τους εθελοντές του συνεχίζει να παλεύει για το δικαίωμα όλων στην υποστήριξη, τη φροντίδα και την κοινωνική ένταξη. Συνεχίζει να διεκδικεί τα μέσα και τους πόρους, που είναι αναγκαία για δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες αντιμετώπισης της εξάρτησης, προσβάσιμες από όλους, χωρίς διακρίσεις.