Από χώρα σε χώρα: 3 ταινίες αφιερωμένες στους πρόσφυγες στην Ελλάδα


Αφιερωμένη στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας είναι η κινηματογραφική εκδήλωση που διοργανώνουν τα θεραπευτικά προγράμματα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ΚΕΘΕΑ MOSAIC στην Αθήνα. Τρεις ταινίες μικρού μήκους, Ξένες αγκαλιές (διάρκεια 20 λεπτά), Πόθος  (διάρκεια 22 λεπτά), Τα παιδιά του Αδάμ (διάρκεια 13 λεπτά), θα γίνουν η αφορμή για συζήτηση με τους σκηνοθέτες και με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στις 19.00 στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυροπούλου 29 στην πλατεία Αμερικής, με ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Δράσης για το Προσφυγικό «Home New Home» που υλοποιήθηκε από το StoryDoc

Λίγα Λόγια για τις ταινίες

ΞENΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ: Το θέμα του ντοκιμαντέρ «Ξένες Αγκαλιές» είναι η επικοινωνία μέσω της μουσικής των ελλήνων μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας «Ν. Σκαλκώτας» με την ομάδα μουσικών προσφύγων της δομής της Ριτσώνας. Οι δύο μουσικές ομάδες συναντήθηκαν στον καταυλισμό, έπαιξαν τις μουσικές τους και στη συνέχεια συναντήθηκαν ξανά  στη γιορτή του σχολείου όπου παρουσίασε η κάθε ομάδα, στη δική της εκδοχή, ένα κοινό παραδοσιακό τραγούδι.

ΠΟΘΟΣ: Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία του Αφγανού πρόσφυγα Ραχμάντ, ο οποίος εργάζεται ως μεταφραστής στο camp του Ελαιώνα. Η ταινία μέσα από την ιστορία του Ραχμάντ πραγματεύεται πτυχές της καθημερινής ζωής των προσφύγων καθώς και των προβλημάτων που αυτοί βιώνουν καθημερινά στην Ελλάδα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ: Όταν η απώλεια της πατρίδας και το τραύμα της εξάρτησης, κρυσταλλώνονται σε διαμάντι της ψυχής.  Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από το προσωπικό, τους εθελοντές και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ MOSAIC.