Αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στο Βόλο


Τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το ΚΕΘΕΑ στους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους στο Βόλο θα επιτρέψει η ένταξη σε ΕΣΠΑ της ανακατασκευής ακινήτου που έχει παραχωρηθεί στο ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ από το Δήμο Βόλου. Το κτήριο θα στεγάσει ξενώνα για τη διαμονή εφήβων και νεαρών ενηλίκων που προέρχονται από περιοχές εκτός Βόλου ή δεν διαθέτουν το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον, καθώς και πολυδύναμο συμβουλευτικό κέντρο για την υποστήριξη εξαρτημένων όλων των ηλικιών και των οικογενειών τους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε την ένταξη του έργου «Αναβάθμιση Υποδομών Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ», προϋπολογισμού 970.000 ευρώ, στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» αξιολογώντας τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ ως εξαιρετικά σημαντικές.

Ο κ. Κ. Αγοραστός στη συνάντησή του με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ ανέφερε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε έμπρακτα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της θεραπευτικής κοινότητας ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το πρόβλημα των ναρκωτικών όσο και η λύση του αφορούν την κοινωνία στο σύνολό της. Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση και επανένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία μέσα από μια ισότιμη και παραγωγική συμμετοχή».