Εν αναμονή επαναλειτουργίας το κέντρο ημέρας για προσφυγόπουλα στο ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Από το 2018 το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στην πόλη της Μυτιλήνης, έχει δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις του ένα κέντρο ημέρας για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Το κέντρο προσφέρει στα προσφυγόπουλα, προερχόμενα κυρίως από το ΚΥΤ της Μόριας, τη δυνατότητα να παραμείνουν στη διάρκεια της ημέρας σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό ομαδικό περιβάλλον που λειτουργεί με κανόνες και όρια, χωρίς ουσίες και βία.

Στο κέντρο του ΚΕΘΕΑ τα προσφυγόπουλα έχουν τη δυνατότητα να φροντίσουν την ατομική τους υγιεινή, να πλύνουν τα ρούχα τους, να προετοιμάσουν τα ίδια το καθημερινό τους γεύμα και να κάνουν δημιουργικές δραστηριότητες. Για όσους το επιθυμούν προσφέρεται επίσης η δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα χρήσης. Το 2019 η μέση ημερήσια δύναμη του κέντρου ήταν 15 άτομα.

Η λειτουργία του κέντρου διακόπηκε τον Μάρτιο στο πλαίσιο των μέτρων αναχαίτισης της πανδημίας. Αναμένεται να αρχίσει εκ νέου σταδιακά τον Ιούνιο, μετά τη λήξη του παρατεινόμενου lockdown στις προσφυγικές δομές. Συγχρόνως θα ξαναρχίζουν και οι δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου της Μυτιλήνης στον προσφυγικό πληθυσμό του νησιού.