Αναλαμβάνει καθήκοντα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ αναλαμβάνει καθήκοντα από τις 19 Νοεμβρίου 2011 έχοντας να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την ίδια την επιβίωση του οργανισμού και αφορούν τη δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησής του, την υποστελέχωσή του, τις επιπτώσεις από πιθανή εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αλλά και την αβεβαιότητα λόγω των σεναρίων για συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών.

Η δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ από τη Γενική Συνέλευση όπου εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι, οι αποδέκτες των υπηρεσιών και η ευρύτερη κοινωνία, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του συμμετοχικού τρόπου εσωτερικής λειτουργίας και διοίκησης του Οργανισμού. Επιπλέον, διασφαλίζει τη διοικητική του αυτονομία και τη δυνατότητα να επιτελεί το έργο χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις.

Το συμβούλιο έχει διετή και άμισθη θητεία και είναι επιφορτισμένο με τη γενική εποπτεία της λειτουργία του οργανισμού. Απαρτίζεται από προσωπικότητες του δημόσιου βίου που ενστερνίζονται τους σκοπούς και τη θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ και επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά στο έργο του. Μέχρι σήμερα στο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ έχουν συμμετάσχει καταξιωμένες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, από τους χώρους της δικαιοσύνης, της ψυχικής υγείας, του πολιτισμού, των ΜΜΕ, της ανώτατης εκπαίδευσης, εκφράζοντας τη συμβολή της στο έργο που επιτελεί ο οργανισμός.

Εξελέγησαν οι εξής:

Πρόεδρος: Νοταράς Γεράσιμος, κοινωνιολόγος, επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας

Αντιπρόεδρος: Μουζέλης Νίκος, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο London School of Economics

Μέλη:
Αρβανίτης Κώστας, δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ
Μπαρδάνης Γιώργος, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, οικογενειακός θεραπευτής
Μπέκας Ιωάννης, αν. καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Μπρακουμάτσος Παναγιώτης, αντεισαγγελέας εφετών ειδικευμένος στις ποινικές επιστήμες και το σωφρονιστικό δίκαιο, Πρόεδρος της  Ένωσης Εισαγγελέων
Τζαννετάκη Τόνια, Επίκουρη Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Σωφρονιστικής στη Νομική  Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Χάρος Μανώλης, ζωγράφος και χαράκτης
Ψαρρά  Άντα, δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ
Αναπληρωματικά μέλη:
Κατρούγκαλος Γιώργος, συνταγματολόγος, αν. Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο
Μαλτσίδης Αργύρης, πολιτικός μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. του  Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Κάτσικας Σωκράτης, καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Στη σύνθεσή του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ συμμετέχουν,  σύμφωνα με το άρθρο 55 του ν. 3459/2006, εκτός από τους παραπάνω, ο Πρόεδρος ή μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ) και ο Πρόεδρος ή μέλος του Δ.Σ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ως τακτικά μέλη. Ως εκπρόσωπος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στο νέο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ έχει οριστεί ο κ. Βασίλης Κουρμπέτης, Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής.