Ανακοίνωση των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ αναφορικά με όσα λέχθηκαν από την κ. Ζαρούλια προς τον κ. Δραγασάκη στη Βουλή


Στις 24 Ιουλίου η βουλευτής της Χρυσής Αυγής κυρία Ζαρούλια επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της βουλής κύριο Γιάννη Δραγασάκη  με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς την κόρη του. Στη χυδαία προσπάθειά της να τον προσβάλει αναφέρθηκε σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει. 

Θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε θέση απέναντι σε τέτοιου είδους απόψεις και συμπεριφορές. Είμαστε μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ  ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Αποφυλακισμένοι πρώην χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών που καθημερινά δίνουμε μάχη για μια ποιοτική ζωή χωρίς εξαρτήσεις. Είμαστε ενεργά μέλη της κοινωνίας και λειτουργούμε ισότιμα. Για εμάς οι παραβατικές συμπεριφορές αποτελούν πλέον παρελθόν.       
                      
Προσφέρουμε εθελοντικά έργο σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ασχολούμαστε με το παρόν και βάζουμε στόχους, ώστε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Δεν μας ενδιαφέρει το παρελθόν των ανθρώπων, μαθαίνουμε να σχετιζόμαστε μέσα από αξίες:

Ειλικρίνεια, Εμπιστοσύνη, Εντιμότητα , Αλληλοβοήθεια , Αλληλεγγύη

Ισότητα φύλων και φυλών

Ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, γένος, εθνικότητα και πολιτικές πεποιθήσεις

Γιατί, όταν ο στόχος είναι κοινός και οι άνθρωποι μιλούν με την καρδιά, όλα αυτά είναι στοιχεία που διαμορφώνουν τη διαφορετικότητα. Απλά μας θυμίζουν με πιο έντονο τρόπο πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε  μοναδικοί! 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας που μας επιτρέπουν να ζούμε καθαροί έξω από την πραγματική ή προσωπική φυλακή του καθενός μας.

Λυπόμαστε για τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που στερούνται κάθε κοινωνική ευαισθησία, κινούνται στα όρια του εγκλήματος και τρέφονται με μίσος, ζώντας στην προσωπική τους ουτοπία που ορίζει όλους εμάς ως εχθρούς τους.

Και εμείς ορίζουμε ως αντιπάλους όλους όσοοι στέκονται εμπόδιο στους στόχους και τα όνειρα μας. Που δεν είναι τίποτα άλλο από το να ζούμε αξιοπρεπώς  σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
 

Τα μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος
ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ