Ανακοίνωση των αποφοίτων του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ για τη φυλάκιση του Γιώργου


Εμείς οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ νιώθουμε την ανάγκη με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη του απόφοιτου και φίλου μας Γιώργου Χριστόπουλου για αδίκημα του παρελθόντος και σχετιζόμενο με τη χρήση και την εξάρτησή του από αυτήν, να παραθέσουμε τα εξής:

Η διαδικασία της απεξάρτησης, όπως το ΚΕΘΕΑ την παρέχει, είναι μια διαδικασία στεγνή, μακρόχρονη, δύσκολη και αφορά άτομα που έχουν ή είχαν πρόβλημα με τη χρήση. Στην πορεία αυτή ο καθένας μας ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό. Το κοινό σημείο όλων όσων τα καταφέραμε, συμπεριλαμβανομένου και του Γιώργου, είναι πως σε αυτήν την επίπονη διαδικασία οραματιστήκαμε τον εαυτό μας καθαρό και ισότιμο μέλος του κοινωνικού συνόλου. Γι΄αυτό και στη θέση που είχαν κάποτε στη ζωή μας η παραβατικότητα, η εξαθλίωση, η απομόνωση και το περιθώριο τώρα βρίσκονται αξίες, ιδανικά και συνήθειες που χαρακτηρίζουν όλους εσάς. Κάναμε τρόπο ζωής μας την προσπάθεια για αλλαγή και αυτό μας έχει καταστήσει σήμερα ισάξιους και ισότιμους με οποιοδήποτε άλλο υγιές μέλος της κοινωνίας μας.

Σήμερα, είμαστε άνθρωποι επανενταγμένοι πλήρως στην κοινωνία και συνεισφέρουμε νόμιμα στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στο κράτος, δεν έχουμε παραβατική συμπεριφορά και βαδίζουμε με γνώμονα τη νόμιμη και καθαρή οδό της ζωής.

Στο παρελθόν κάποιοι από εμάς δημιούργησαν νομικές εκκρεμότητες που στην πλειοψηφία πήγαζαν από τη χρήση. Η ίδια η πολιτεία μερίμνησε για αυτό και αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας, μας έδωσε τη δυνατότητα με νομοθετικές παρεμβάσεις να επανενταχθούμε με επιτυχία στην κοινωνία μας. Ο χρόνος δεν διαγράφει κανένα αδίκημα και αυτό είναι κάτι που κανείς μας δεν αμφισβητεί. Αναμφισβήτητη όμως είναι και η αλλαγή που επιτυγχάνει στη ζωή του κάθε απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ, όπως το πέτυχε και ο Γιώργος.

Ως απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ αλλά και ως φίλοι του Γιώργου δεν επιζητούμε κάποια ειδική μεταχείριση στο πρόσωπό του, εύνοια ή χάρη αλλά την αδιαπραγμάτευτη εφαρμογή της νομοθεσίας, όπως αυτή ισχύει σήμερα για περιπτώσεις σαν την δική του. Αυτό που ζητάμε είναι να λάβετε υπόψη σας τις ευεργετικές για εμάς νομοθετικές ρυθμίσεις της πολιτείας. Ζητάμε τη βοήθεια των θεσμών για το δικαίωμα στη ζωή. Ζητάμε να μας αναγνωριστεί με βάση τους νόμους του κράτους η προσπάθειά μας για ομαλή και καθαρή επανένταξή μας στο κοινωνικό σύνολο.

Οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ