Με άλλο βλέμμα: 2o Κινηματογραφικό αφιέρωμα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ


Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διοργανώνει για δεύτερη χρονιά κινηματογραφικό αφιέρωμα για τις εξαρτήσεις σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Με τίτλο «Με άλλο βλέμμα» το τριήμερο αφιέρωμα πραγματοποιείται στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο Ολύμπιον, 10-12 Νοεμβρίου αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η φετινή θεματολογία των ταινιών εστιάζει στη γυναίκα, την οικογένεια, την παιδική ηλικία.

Μεταξύ των προβολών το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με τους ειδικούς και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ για την εξάρτηση και την απεξάρτηση. Στο κλείσιμο του αφιερώματος θα προβληθεί  η ταινία  της ομάδας θεάτρου/βίντεο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ σε σκηνοθεσία του Παύλου Δανελάτου με τίτλο «Το τέλος της μοναξιάς» παρουσία των συντελεστών της ταινίας με ανοιχτή συζήτηση.

Το φεστιβάλ ταινιών για την εξάρτηση πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από τη δημιουργία της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης θεραπευτικής κοινότητας στην Ελλάδα, της πρώτης θεραπευτικής απόπειρας της εξάρτησης στη χώρα μας.

Η ανταπόκριση του κόσμου, η δημιουργική συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ με έναν σημαντικό φορέα πολιτισμού, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά και η χρήση «των κινούμενων εικόνων» ως μέσο για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα θέματα της εξάρτησης και την άρση των προκαταλήψεων, οδήγησαν στην πραγματοποίηση για δεύτερη χρονιά του αφιερώματος «Με άλλο βλέμμα».

Πρόγραμμα προβολών

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 

19.00: Μάρθα Μέρσι Μέι Μαρλίν (2011) Sean Durkin
21.15: Candy  (2006) Neil Armfield

ΤΡΙΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
19.00:  Αύγουστος (2013) John Wells
21.15: Στην καρδιά του χειμώνα (2010) Debra Granik

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
19.00: Τα τετρακόσια χτυπήματα (1959) Francois Truffaut
20.00:Το τέλος της μοναξιάς (2013) Κ.Ε.Θ.Ε.Α. ΙΘΑΚΗ
21.15: To  παιδί με το ποδήλατο (2011) Jean Pierre et Luc Dardenne 

Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 -797662 (Ειρήνη Κουρνάβου)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ