Αγρόκτημα ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ: Παράγουμε το φαγητό που τρώμε


Με νέα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα εμπλουτίζεται η παραγωγή του Αγροκτήματος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τη σάλτσα και τα νωπά κηπευτικά, προχώρησε ένα ακόμα βήμα μπροστά με την επεξεργασία των σιτηρών για την παραγωγή ζυμαρικών. Όλα τα προϊόντα του Αγροκτήματος παράγονται με τρόπους που σέβονται την φύση και τον άνθρωπο, είτε ως παραγωγό είτε ως καταναλωτή.

Το Αγρόκτημα, μία από τις Παραγωγικές Μονάδες της ΙΘΑΚΗΣ, αξιοποιώντας την εμπειρία της περσινής καλλιεργητικής περιόδου, έδωσε φέτος προτεραιότητα σε είδη για τα οποία υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.  Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται αρτιότερα οι επισιτιστικές ανάγκες του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ενώ παράλληλα τα εκπαιδευόμενα μέλη έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία συνδυασμού πρωτογενούς και δευτερογενούς, επεξεργασμένης  παραγωγής, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την αγροτική δραστηριότητα γενικότερα.

Μέλη, γονείς, εθελοντές, φίλοι και εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ήταν όλοι παρόντες στη 2η Γιορτή της Σάλτσας την Κυριακή 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ. Ήταν μια ευκαιρία για όλους κι όλες να γνωρίσουν το έργο του Αγροκτήματος και τα προϊόντα του και να παρασκευάσουν τη σάλτσα του χειμώνα για την κοινότητα με κέφι και δημιουργικότητα.

Στόχος και σύνθημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ είναι «να παράγουμε το φαγητό που τρώμε». Στη θεραπευτική κοινότητα η δημιουργικότητα γίνεται αξία και στάση απέναντι στη απάθεια και την παράλυση της εξάρτησης από ουσίες. Και σε μια κοινωνία που ψάχνει τον βηματισμό της για να βρει διέξοδο από την οικονομική εξάρτηση, το μήνυμα αυτό ίσως να έχει και μια ευρύτερη σημασία.

Τμήμα Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ