Αγώνας δρόμου από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ και τον ΣΔΥΜ


Το Θεραπευτικό  Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνουν την Κυριακή 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, αγώνα δρόμου στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. Ο αγώνας διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Με το μήνυμα «Πάμε Μαζί» και μετά από 2 χρόνια απουσίας, ο 4ος αγώνας δρόμου στο κέντρο της πόλης  φιλοδοξεί να αποτελέσει μια γιορτή για την πόλη της Καλαμάτας που θα  φέρει  το μήνυμα κατά των εξαρτήσεων και υπέρ της υγιούς, “καθαρής” από ουσίες ζωής και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η διαδρομή έχει εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου, (2 στροφές των 2,5klm) και περιλαμβάνει τις οδoύς: Πλ. 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Πατριάρχου Μελετίου – Φαρών – Αλαγονίας – Σπάρτης – Σπάρτης (αριστερά) – Νέδοντος – Βασ. Γεωργίου (Νικηταρά) – Αριστομένους – Σταδίου – Πλ. 23ης Μαρτίου.

Η δήλωση συμμετοχής πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στη σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας: www.sdym.gr.

Την ημέρα του Αγώνα στη Γραμματεία (μέχρι τις 19:00) οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης. Το κόστος συμμετοχής είναι τρία ευρώ, ενώ θα υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα εγγραφών.

Θα δοθεί Κύπελλο στους τρεις πρώτους (κατηγορίες ανδρών γυναικών) και μετάλλιο σε όσους τερματίσουν.

Ώρα εκκίνησης: 19:30

Δικαίωμα συμμετοχής – Όριο εγγραφών: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς και η Δημοτική Αστυνομία.

Πληροφορίες:

ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, Κουμουνδούρου 3, 24100 Καλαμάτα Τ 27210 89482  F 27210 26020 Ε: info@ketheakyttaro.gr, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ανατολικό Κέντρο, Κτήριο 31,Καλαμάτα 24100, email:  info@sdym.gr