Αυτό το Πάσχα στηρίξτε το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ!


Στήριξε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για μια ζωή μακριά από τη χρήση και τη φυλακή, στέλνοντας ένα sms με τη λέξη ΚΕΘΕΑ ή KETHEA στο 19454 κατά το διάστημα 25/4/16 – 1/5/16. Κάθε sms, αξίας 1€ (+ΦΠΑ), θα ενισχύσει την προσπάθεια του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ για φυλακισμένους και αποφυλακισμένους χρήστες, με την αγορά ενός αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο θα συνδέσει 4 σωφρονιστικά καταστήματα διαφορετικών περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, όπου δραστηριοποιείται το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, και το Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης του στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα από την υπηρεσία ΠΡΟΣΦΕΡΩ* οι συνδρομητές όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια εκατοντάδων κρατούμενων χρηστών για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ προσφέρει συμβουλευτικές και θεραπευτικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στα σωφρονιστικά καταστήματα της Β. Ελλάδας αλλά και μετά την αποφυλάκιση. Αναπτύσσει επίσης δράσεις ενάντια στον στιγματισμό που συνοδεύει την εξάρτηση, τον εγκλεισμό και την απουσία στέγης.

Με τη λειτουργία Συμβουλευτικών Κέντρων εντός των καταστημάτων κράτησης στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των έγκλειστων χρηστών για θεραπεία και ένταξη, ενώ, μέσω της θεραπευτικής του κοινότητας στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών, αξιοποιεί τον χρόνο του εγκλεισμού τους για την αποθεραπεία τους.

Το Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης υποδέχεται αποφυλακισμένους χρήστες και φροντίζει για την ομαλή κοινωνική τους ένταξη. Με την Κινητή Μονάδα Street-work και το στέκι άμεσης πρόσβασης για χρήστες Οff club παρέχει συμβουλευτική υποστήριξης και ιατρική φροντίδα στους άστεγους εξαρτημένους. Υποστήριξη παρέχεται και στους οικείους των εξαρτημένων, με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας και των σχέσεων στην οικογένεια.

Οι υπηρεσίες ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ στις φυλακές:

  • Πρόγραμμα συμβουλευτικής στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης
  • Πρόγραμμα συμβουλευτικής  στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών
  • Πρόγραμμα συμβουλευτικής στο  Γενικό Κατάστημα Κράτησης Φελιού Γρεβενών
  • Πρόγραμμα συμβουλευτικής στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης
  • Πρόγραμμα συμβουλευτικής στις Αγροτικές  Φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής
  • Θεραπευτική Κοινότητα στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης

Οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στην κοινότητα:

  • Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης Θεσσαλονίκης (Πίνδου 4, Λαδάδικα)
  • Κινητή Μονάδα Προσέγγισης Χρηστών στον Δρόμο (street-work)
  • Μονάδα Οικογενειακής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης (Πίνδου 4, Λαδάδικα)

Στοιχεία επικοινωνίας: 2310544939, info@kethea-promitheas.gr, prison@ketheathess.gr, Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: κ. Χρήστος Βέττας.

———————————————
Με την παράκληση της δημοσίευσης/ αναμετάδοσης το διάστημα 25/4/16 – 1/5/16, ώστε να είναι έγκυρα τα SMS και η ενέργεια να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξεύρεσης Πόρων ΚΕΘΕΑ, 210-9241993 (222), fundraising@kethea.gr.
———————————————

* Η υπηρεσία «ΠΡΟΣΦΕΡΩ» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη συνεργασία των εταιρειών COSMOTE, VODAFONE, WIND, προσφέρεται σε όλους τους συνδρομητές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Όλα τα έσοδα – πλην Φ.Π.Α.- θα διατεθούν στο ΚΕΘΕΑ.