Αφιερωμένο στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ


Στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ είναι αφιερωμένο φέτος το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που διοργανώνει η χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» στις 7 & 8 Μαΐου 2016 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.                           

Το  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ, που πραγματοποιείται εδώ και έξι χρόνια στη Θεσσαλονίκη, είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός θεσμός στον κόσμο ως προς τη θεματική και την καινοτομία του που έχει αγκαλιαστεί από χορωδίες από όλο τον κόσμο, από  φορείς, συλλογικότητες, προσωπικότητες και  κυρίως από το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης. Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο από την ίδρυσή του στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Ειδικά εφέτος  είναι αφιερωμένο και στο έργο της Θεραπευτικής Κοινότητας “Ιθάκη”.                                                               

Στο φετινό Φεστιβάλ έχουν δηλώσει συμμετοχή χορωδίες από Ρωσία, Βουλγαρία, Κύπρο, Καζακστάν, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία, Τουρκία καθώς και Ελληνικές χορωδίες από Αθήνα, Λάρισα  και Θεσσαλονίκη.

Η Επίσημη Τελετή Έναρξης  του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 11.30,  στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς. Η είσοδος για τις Συναυλίες του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με ώρα έναρξης 20.00.                                                                  

Περισσότερες πληροφορίες: Στράτος Τσίχλας  choirkorais94@gmaim.com, τηλ. 6942.487804.