3ος κύκλος προγράμματος δια βίου μάθησης από το ΑΠΘ και το ΚΕΘΕΑ στην Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο πλαίσιο του ποινικού σωφρονισμού


Το ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΕΘΕΑ), σε συνεργασία με τον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, διοργανώνει πρόγραμμα Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης, διάρκειας 250 ωρών, με θέμα «Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο πλαίσιο του ποινικού σωφρονισμού». 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη θεραπείας και πρόληψης, επιστημονικό προσωπικό, προσωπικό φύλαξης και διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν σε διάφορες δομές στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος. Σκοπός του είναι η απόκτηση κατάλληλων γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων σε θέματα που αφορούν την αποτελεσματική υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων που κρατούνται, την καλή λειτουργία των δομών στις οποίες βρίσκονται και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις πατήστε εδώ.